Van accountmanager naar zonwering monteur: de loopbaan van Patrick

Van accountmanager naar zonwering monteur: de loopbaan van Patrick

Hoe vind je een baan die écht bij je past? Voor Patrick was dit geen makkelijke opgave. Na het volgen van een studie voor accountmanager werkte hij jarenlang in de sales. Maar verkopen bleek niets voor hem. “Het salaris dat ik verdiende was best lekker, maar ik had geen goed gevoel bij het telefonisch verkopen.” Vervolgens maakte hij de overstap naar de horeca, maar ook hier voelde hij zich niet op zijn plek.

Zijn neef vertelde hem over zijn baan in de installatietechniek, waar hij het erg naar zijn zin had. Hierdoor was Patrick's interesse direct gewekt. Hij besloot te gaan voor een carrièreswitch. Maar hoe vind je een bedrijf dat je aanneemt zonder ervaring? Het omscholingstraject van Strevon helpt je daarbij.

Omscholingstraject zonwering techniek bij Vakwijs

Tijdens zijn zoektocht op internet kwam Patrick Strevon tegen. Het gratis omscholingstraject tot zonwering monteur sprak hem erg aan. “Ik wil een vak leren waarin ik mezelf langer zie werken. Dit omscholingstraject biedt mij kansen voor de toekomst.”

Patrick had nog geen ervaring in de techniek, maar dat bleek geen probleem te zijn. Sinds drie maanden volgt hij het omscholingstraject tot zonwering monteur. Hij is erg blij met zijn keuze: “Werken en leren is voor mij een ideale combinatie.” Met verschillende opleidingen en cursussen wordt hij optimaal bijgeschoold. Tijdens de opleiding haalt hij een VCA-certificaat én een hoogwerker-certificaat. Daarnaast leert hij in diverse cursussen over bevestigingstechnieken, volgt hij producttrainingen en krijgt hij een introductie in de elektrotechniek. Hierna is hij klaar en volledig omgeschoold tot gecertificeerd zonwering monteur.

Opleiding techniek bij Vakwijs

Patrick werkt nu bij Westend Zonwering, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Patrick vertelt over zijn werk: “Ik doe hier elke dag iets anders, waardoor het werk erg afwisselend is. Daarnaast ben ik veel fysiek en actief bezig. Dit geeft mij veel energie.”

Natuurlijk heeft Patrick nog weinig ervaring, maar hij leert snel. “Ik wist in het begin niet eens hoe een schroefmachine werkte, maar nu kan ik al heel veel. Ik zie dat er veel progressie in zit.” Hij is blij met de steun van zijn collega’s. “Ze helpen me graag en hebben veel geduld met mij.”

Intussen kan Patrick al meerdere klussen alleen uitvoeren, maar de meeste werkzaamheden voeren ze in tweetallen uit. Ook in de koude wintermaanden is er meer dan genoeg werk. “We halen nu de parasols van het zomerseizoen weg. Daarnaast hebben we het druk met onderhoudsklussen en het plaatsen van nieuwe installaties.”

Patrick droomt graag over zijn toekomst in de techniek. Na het volgen van het omscholingstraject wil hij aan de slag in de installatietechniek. “Vloerverwarming, CV’s en koelsystemen trekken mijn aandacht, omdat hier veel toekomst in zit. Samen met mijn neef wil ik later een eigen bedrijf starten in de installatietechniek. Dat doel geeft mij de motivatie om zoveel mogelijk te leren. Met dit omscholingstraject werk ik aan een nieuwe toekomst.”

Zonwering monteur bij Westend Zonwering

Hoe kijkt Patrick op zijn eerste maanden terug? Hij vertelt: “Door de combinatie tussen leren en werken leer je veel in een korte tijd. Ik raad het omscholingstraject aan iedereen aan die meer wil leren over techniek. Ook zonder ervaring ben je hier welkom.”

Wil je, net als Patrick, werken en leren combineren? Strevon biedt je een uitdagend opleidingstraject. Bekijk de omscholing tot zonwering monteur voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ga je liever een andere richting op? Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de installatietechniek, elektrotechniek en zonnepanelen.

Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen