Heikoop Installatiebedrijf monteur - Strevon

Alle Technische HBO opleidingen

Ontdek het omscholingstraject van Strevon!

Techniek opleidingen op HBO

HBO opleidingen techniek zijn er in Nederland meer dan voldoende. Je hebt als student dus keuze. Techniek opleidingen HBO zijn er in veel soorten, en nog steeds komen er nieuwe opleidingen bij. De techniek blijft zich ontwikkelen, en de opleidingen gaan daarin mee. Kies voor een kansrijk beroep met een HBO techniek opleiding. Wil je liever direct in de praktijk aan de slag en niet doorstuderen? Ga dan voor een BBL-opleiding van Strevon. Je leert een technisch beroep in de praktijk en je krijgt vanaf je eerste werkdag een mooi salaris. Ook zonder opleiding of ervaring kun je solliciteren voor onze BBL-vacatures.

Werken-in-de-techniek

Technische beroepen hebben de toekomst 

Een HBO opleiding techniek volgen is een goed idee, want beroepen in de techniek zijn toekomstbestendig. Een uitdagende baan vind je eenvoudig met een technische opleiding. Er is altijd veel vraag naar vakbekwame technische mensen. Het salaris in de techniek is goed en veel bedrijven bieden een hoger salaris in verband met de schaarste aan personeel. Vacatures zijn er altijd volop in de techniek, kijk maar naar de actuele elektrotechniek vacatures, zonnepanelen vacatures of installatietechniek vacatures.

Alle technische HBO opleidingen 

Strevon heeft MBO techniek opleidingen voor je klaarstaan maar wil je een technische HBO opleiding volgen dan kun je kiezen uit een van de onderstaande studies bij hogeschool instanties. Dit is een klein overzicht met technische opleidingen die je zou kunnen volgen. Ook interessant als je nu op de havo zit met een natuur & techniek profiel en je je wilt oriënteren op een vervolg studie. 

HBO Automotive

HBO Automotive is voor jou, wanneer jouw hart sneller gaat kloppen bij alles wat met auto’s te maken heeft. 

HBO luchtvaarttechnologie

Word jij enthousiast van vliegtuigen en de techniek daarachter? Kies dan HBO Aviation of HBO luchtvaarttechnologie.

HBO bouwkunde

Wanneer je de bouw in wil, kun je kiezen voor HBO bouwkunde, HBO bouwtechnische bedrijfskunde of HBO built environment. 

HBO civiele techniek

HBO civiele techniek past bij jou wanneer je de infrastructuur interessant vindt, denk aan dijken, sluizen, viaducten en bruggen.

HBO elektrotechniek

Ben je meer van de hardware, software of computers en chips? Ga dan voor HBO elektrotechniek, of HBO embedded systems engineering. 

HBO engineering

De opleiding HBO engineering combineert elektrotechniek, chemie en werktuigbouwkunde. Bij HBO logistics engineering vind jij alles rondom logistiek interessant. Hoe breng je mensen of goederen zo snel en efficiënt mogelijk van de ene naar de andere plek? Ook HBO logistics management houdt zich hiermee bezig, maar met minder ICT vakken.  

HBO maritieme techniek

Te land, in de lucht of op het water! HBO maritieme techniek, al dan niet gecombineerd met scheepsbouwkunde houdt zich bezig met alles wat drijft. HBO Ocean technology gaat weer een stapje verder en is een opleiding voor de echte avonturier!

HBO mechatronica

Vind jij robots en machines interessant? Kies dan voor HBO mechatronica. Combineer techniek en marketing met HBO technische bedrijfskunde, of zet je technische en creatieve vaardigheden in bij HBO werktuigbouwkunde. 

Verder kun je kiezen voor een licht en geluid techniek opleiding HBO, HBO technische natuurkunde of HBO verkeer en logistiek. Bij alle opleidingen heb je een gezonde dosis nieuwsgierigheid, gecombineerd met een analytisch vermogen nodig. Jij wil altijd precies weten hoe dingen in elkaar steken en jij maakt graag dingen makkelijker. Dan is een technische HBO opleiding zeker iets voor jou!

Omscholing naar de techniek met Strevon 

Heb je niet de juiste papieren om te starten met een HBO opleiding Techniek? Start dan vandaag nog met de omscholing van Strevon. Iedereen kan aan deze omscholing deelnemen, ook zonder vooropleiding of ervaring in de techniek. Tijdens het omscholingstraject krijg je vanaf dag één salaris en hoef je niet de schoolbanken in. Kijk voor meer informatie op de pagina omscholen naar de installatietechniek of omscholen naar de elektrotechniek. Toch kiezen voor een van de HBO opleidingen techniek kan natuurlijk ook! Wil je meer weten? Neem dan contact op met Strevon.

Veel gestelde vragen over HBO opleidingen techniek:

Welke technische HBO studies zijn er?

Er zijn zeer veel verschillende HBO technische opleidingen. Vrijwel altijd moet je hiervoor analytisch zijn, affiniteit hebben met techniek, en nauwkeurig en secuur kunnen werken. Deze opleidingen leiden allemaal weer tot verschillende technische beroepen. 


Hoelang duurt een technische opleiding?

Een HBO technische opleiding duurt in de meeste gevallen 4 jaar. Heb je al een bachelor of een vooropleiding op MBO niveau, dan kun je sommige opleidingen verkort in 3 jaar volgen.