Wat verdien je als leraar techniek? 

Ben je van plan om te beginnen als leraar techniek?

Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Docent techniek salaris

Een docent techniek salaris is gelijk aan het leraar techniek salaris. Gemiddeld verdien je bruto € 4280,- per maand. Het laagste salaris dat voor een docent techniek wordt weergegeven is circa € 3600,- per maand en het hoogste salaris is € 4925,- bruto per maand. 

Als startend docent techniek begin je vanzelfsprekend lager, maar naarmate je meer ervaring opdoet, of wellicht meer taken op je neemt, kun je doorgroeien in salaris. Indien je later in je carrière de overstap maakt naar het vak van docent, speelt jouw werkervaring in de techniekbranche een rol. Heb jij veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd? Dan heb je een flinke bagage om je leerlingen wegwijs te maken in de techniek.

Het salaris van een techniekdocent is afhankelijk van jouw ervaring en kennis in de techniek en kan niet gemakkelijk worden weergegeven in een tabel.

Leraar techniek salaris: dit salaris verdient een leraar techniek

Als leraar techniek is je salaris gemiddeld € 4280,- bruto per maand. Dit salaris is uiteraard afhankelijk van de salarisschaal waarin je zit en het aantal jaren ervaring dat je meebrengt. De techniek is een brede sector met veel verschillende opleidingen waar je als leraar veel verschillende facetten van de techniek kan overbrengen op jouw leerlingen. 


Leraar techniek is een afwisselende baan en waar het sociale aspect ook zeker aandacht krijgt. 

Lonkt de techniek voor jou? Als docent of wellicht als monteur? Er staan altijd veel techniek vacatures open, dus solliciteer vandaag nog en maak je droom waar in de leukste branche van Nederland. 

De techniek branche is daarnaast bij uitstek de branche om door te groeien. Je kunt je loopbaan vormgeven zoals jij dat wil. Als jij affiniteit hebt met techniek, loont het zeker om de actuele vacatures te bekijken, of vraag meer informatie aan over het omscholingstraject van Strevon. Je kan dan direct starten in de techniek, ook zonder vooropleiding of ervaring. 

Vacatures docent techniek 

Wil je aan de slag als docent techniek of ben je op zoek naar een andere technische vacature? Dan hoef je absoluut niet lang te zoeken. De vraag naar vakbekwame mensen in de techniek is groot, en daarmee ook de vraag naar enthousiaste leraren die de vakmannen en -vrouwen van de toekomst opleiden. 

Wil jij je kennis overbrengen en een nieuwe generatie technische mensen klaarstomen? Bekijk dan direct alle actuele leraar techniek vacatures.

Ga je liever zelf in de techniek aan de slag? Afwisselende werkdagen met altijd weer een nieuwe uitdaging? Ook dan heb je de vacatures voor het uitzoeken. Bekijk de actuele bouw en techniek vacatures op onze pagina.

Omscholen naar de techniek 

Wil jij ook een leuke afwisselende baan in de techniek? In de techniek is elke werkdag weer anders, bovendien werk je samen met wisselende collega’s en klanten. Je ziet dus elke dag andere gezichten. 

Wist je dat je ook zonder vooropleiding direct aan de slag kunt? Met de kosteloze omscholingstrajecten van Strevon leer je het technische vak direct in de praktijk. Geen lange schooldagen, maar leren van collega’s in de praktijk en direct resultaat zien van wat je doet. 

Wanneer je een omscholingstraject volgt via Strevon, zorgen wij voor coaching en begeleiding. Zo sta je er nooit alleen.

Je krijgt een vaste baan bij een bedrijf in jouw regio en krijgt vanaf dag één een mooi salaris.  


Twijfel je nog en wil je graag meer lezen over waarom werken in de techniek zo leuk is? Bekijk dan onze pagina over waarom werken in de techniek

De techniek is een zeer brede branche, van leraar tot loodgieter en van zonnepanelen installateur tot elektro monteur: dit en nog veel meer valt allemaal binnen de technische beroepsgroep.

Meer over de verschillende beroepen in de techniek lees je op de pagina Bouw en techniek beroepen

Veel gestelde vragen:

Hoe kan ik docent techniek worden?

Om docent techniek te worden heb je een technische lerarenopleiding nodig. Voor deze opleiding heb je een relevante MBO4, HAVO of VWO opleiding nodig. Relevante werkervaring in de techniek is geen vereiste, maar dit komt zeker als docent techniek heel goed van pas. 


Wat verdient een leraar op het MBO?

Het gemiddelde lerarensalaris op MBO niveau is circa € 3800,- bruto per maand. De salarissen lopen echter zeer uiteen per vak en ook je werkervaring en leeftijd zijn van belang. 


Welke docent verdient het meest?

Hoewel het docenten salaris natuurlijk voornamelijk afhankelijk is van je eigen werkervaring en kennis, zit er wel verschil in de salarissen voor verschillende vakken. 

Als techniekdocent verdien je relatief goed, aangezien er momenteel grote behoefte is aan goed opgeleide technische professionals op de arbeidsmarkt.