Benieuwd naar de MBO techniek vacatures van Strevon? 

Zonder speciale vooropleiding of voorkennis kun je direct aan de slag

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Wat verdien je in de techniek? 

De salarissen in de techniek lopen uiteen van circa €1500,- tot wel ruim €7000,- bruto per maand. Uiteraard is dit afhankelijk van het opleidingsniveau en werkervaring. Als starter in opleiding begin je met een mooi startsalaris en daarna kun je stevig doorgroeien in wat je verdient per maand. 

Wanneer je een afgeronde HBO opleiding in de techniek meebrengt, heb je al meer kennis en start je gelijk met een hoger salaris. Maar een mbo-opleiding is natuurlijk prachtig begin van jouw technische loopbaan. Je kunt jezelf ontwikkelen gedurende je carrière en zo opklimmen tot bijvoorbeeld technisch directeur. 


De banen in de techniek branche vallen vrijwel allemaal onder de cao metaal en techniek. In deze cao zijn in april 2022 nieuwe afspraken gemaakt, waardoor onder meer diverse salarisverhogingen vastgelegd zijn. Deze verhogingen zijn vastgelegd in percentages, dus die gelden voor zowel de startsalarissen als de hoogste salarissen. Hier profiteer jij dus direct van mee, ook wanneer je nog aan je opleiding bezig bent en een bbl salaris verdient!

Ga aan de slag in de leukste branche van Nederland 

De techniek is innovatief, ondernemend en uitdagend. Je kan er groeien, kansen pakken en je blijven ontwikkelen. De techniek staat nooit stil en dat zie je terug in de vele vacatures techniek op mbo-niveau. 

De functies op mbo-niveau zijn vrijwel altijd uitvoerend, van administratief medewerker tot monteur. Hbo vacatures komen ook voor in de techniek, hiervoor wordt vaak ofwel een vooropleiding vereist, of wat jaren werkervaring in de techniek.


Als jij nu solliciteert voor een uitdagende mbo techniek vacature, kun je over een paar jaar mogelijk doorgroeien naar een hbo functie. Zit er in jou een geboren projectleider verborgen? Met de nodige werkervaring kun jij de volgende stap maken.

De vacatures op mbo-niveau zijn uitdagend en interessant. Als elektromonteur, loodgieter, zonnepanelen monteur of cv monteur kom jij direct bij de klanten over de vloer. Je functie is, naast technisch, ook zeker heel sociaal


Als assemblagemedewerker zie jij een product, of een onderdeel daarvan, direct onder je handen ontstaan. De mbo-techniek vacatures zijn daarom geknipt voor jou wanneer jij graag met je handen werkt, en het leuk vindt om direct resultaat van je werk te zien. 

Omscholen naar de techniek? Dat kan met Strevon! 

Wil je aan de slag in de techniek maar heb je niet de juiste opleiding of ervaring? Kies dan voor de omscholingstrajecten van Strevon naar de techniek.

Deze omscholingen zijn volledig gericht op de praktijk. Je gaat direct aan de slag bij een bedrijf in je eigen regio. We streven ernaar een bedrijf te vinden dat bij jou past, op maximaal 30 minuten rijden van jouw woonadres.

Omscholen doen we samen! 

Wij van Strevon zorgen voor coaching en begeleiding. Zo sta je er nooit alleen voor. Je werkt samen met ervaren collega’s en leer steeds meer werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Vanaf dag één krijg je salaris, en het bedrijf waar jij werkt betaalt jouw opleiding.

Het enige dat het jou kost is je positieve inzet en enthousiasme.

Eenmaal klaar met je opleiding heb je direct de nodige werkervaring opgedaan, en kun je eventueel solliciteren voor een van de openstaande techniek mbo vacatures.

Veel gestelde vragen:

Welke banen zijn er voor mbo techniek?

Wanneer je een mbo techniek vacature zoekt, kun je veel verschillende kanten op. De vacatures bieden vrijwel allemaal uitvoerend werk. Je hebt installatietechniek vacatures zoals loodgieter, cv monteur, gasinstallateur of koelmonteur vacatures

Maar ook de elektrotechniek, zonnepanelen techniek en duurzame techniek bieden veel verschillende mbo techniek vacatures.

Daarnaast zijn er administratieve functies in de techniek, en functies zoals assemblagemedewerker, waar producten, of delen van een product onder je handen ontstaan. De keuze in mbo techniek vacatures is dus groot genoeg!


Kan je zonder diploma werken in de techniek?

Ook zonder diploma kun je meteen in de techniek beginnen. Dit door middel van een bbl opleiding van Strevon. Je gaat dan direct in de praktijk bij een bedrijf aan de slag, en voert echte werkzaamheden uit, samen met ervaren collega’s.

Door het werk te doen, leer je alles het beste. Vanaf dag één krijg je salaris, en naarmate je meer leert en werkervaring opdoet, groeit je salaris mee. Je hoeft dus niet eerst jarenlang onbetaald de schoolbanken in, je kunt direct aan de slag!


Wat kan je verdienen in de techniek?

De salarissen in de techniek lopen erg uiteen, maar met een paar jaar werkervaring kun je op mbo niveau zo’n €2500,- bruto per maand verdienen. De doorgroeimogelijkheden in de techniek zijn groot, dus grijp je kans! 

Door taken te combineren, onregelmatig te werken of breder inzetbaar te zijn kun je bovendien je salaris makkelijk opkrikken. 

In de cao metaal en techniek zijn in april 2022 goede afspraken gemaakt over de salarissen, de lonen in de techniek zijn zeker goed te noemen!