Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Salaris van een service monteur

Op deze pagina ontdek je wat een service monteur verdient

Omscholen naar de techniek met Strevon

Wanneer je een gratis omscholingstraject van Strevon volgt, ga je direct aan de slag in de techniek. Je gaat niet terug naar school en je leert het vak in de praktijk.

Je krijgt een leuke baan in een fijne werkomgeving. Ons streven is om een bedrijf te vinden dat bij jou past en niet meer dan 30 minuten rijden is vanaf jouw huis . Meteen vanaf dag één krijg je salaris, terwijl je het vak dus leert van ervaren collega’s. 

Wij van Strevon zijn er voor de begeleiding en coaching. Aan het einde van je omscholingstraject ben je klaar om volledig zelfstandig en gecertificeerd aan het werk te gaan. Werken in de techniek staat voor een mooie toekomst met veel mogelijkheden en een fijn salaris. Kies voor het omscholingstraject tot servicemonteur en ga direct aan de slag!


Meer weten over de verschillende beroepen binnen de techniek? Op onze beroepen in de techniek pagina lees je alles over de techniek en alle verschillende functies die je kan vervullen binnen deze branche. Zonder ervaring of vooropleiding kun je met de kosteloze omscholingstrajecten van Strevon namelijk meteen beginnen!

Het salaris van een servicemonteur 

Wil je aan de slag als servicemonteur maar vraag je je af wat het salaris van een servicemonteur is? Gemiddeld verdient een servicemonteur net iets minder dan € 2900,- bruto per maand. De salarissen in de techniek zijn afhankelijk van kennis en werkervaring, en dat geldt voor het servicemonteur salaris ook. Naarmate je met de jaren meer werkervaring opdoet, kun je daarom meer gaan verdienen. Zo maak je binnen de technische sector eenvoudig carrière, ook als je niet van baan wisselt. Op deze pagina lees je alles over het salaris van een servicemonteur, de uitdagende werkzaamheden en hoe jij eenvoudig direct in de techniek aan de slag kunt.

Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

Dit verdient een servicemonteur

Als servicemonteur verdien je gemiddeld € 2885,- bruto per maand. Voor starters ligt het bruto maandsalaris op ongeveer € 2450,- euro, en het maximum dat je als servicemonteur kunt verdienen is ongeveer € 3320,- euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. De salarissen zijn uiteraard afhankelijk van je werkervaring en kennis. Ook kun je door veel onregelmatige storingsdiensten te werken je salaris wat opkrikken. 

Het salaris van een servicemonteur installatietechniek is ongeveer hetzelfde als het salaris van een servicemonteur buitendienst. Hoe breder je ingezet kunt worden, hoe meer je kunt verdienen. Zorg dus dat jij die allround servicemonteur wordt waar bedrijven om zitten te springen, en je hebt de banen voor het uitkiezen!

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zzp’er te worden. Je hebt dan meer vrijheid in welke klussen je aanneemt en hoe je je tijd indeelt. Ook je uurtarief bepaal je zelf. Het gemiddelde zzp uurtarief voor een servicemonteur ligt rond de €50,-. Hiervan moet je als zzp’er nog wel al je kosten betalen: belasting, materialen en je bedrijfsauto. Maar ook verzekeringen en een pensioenvoorziening moet je zelf regelen. 

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Vacatures voor servicemonteurs 

Ben je op zoek naar een servicemonteur vacature? Strevon heeft altijd verschillende uitdagingen voor je klaarstaan en je kan dus precies de vacatures kiezen die bij je past. Als servicemonteur moet je flexibel zijn, en niet bang voor een beetje uitdaging. Elke nieuwe storing of onderhoud zie jij weer als een nieuwe puzzel. Door vakkundig en analytisch te werk te gaan, los jij elke storing snel op. 

Ook je communicatieve vaardigheden zijn belangrijk. Je legt duidelijk aan de klant uit wat je hebt gedaan en hoe eventueel onderhoud uitgevoerd moet worden. De klant, die geen verstand heeft van techniek, moet goed begrijpen wat jij bedoelt. Naast servicemonteur vacatures hebben we ook veel andere uitdagende vacatures in de bouw en techniek. 

Veelgestelde vragen:

Wat doe je als servicemonteur?
Als servicemonteur ben je voornamelijk bezig met het onderhoud en de reparaties aan verschillende apparaten of installaties. Je werkzaamheden zijn divers en geen installatie is hetzelfde. 


Wat verdient een servicemonteur per uur?
Het gemiddelde uurloon van een servicemonteur in loondienst ligt ongeveer op € 20 euro per uur. Als zzp-er kun je en uurloon vragen van gemiddeld € 50,-, afhankelijk van kennis en ervaring, maar hier moeten al je kosten nog vanaf. Het is daarom lastig de uurtarieven van iemand in loondienst met een zelfstandige te vergelijken. 


Hoe word je servicemonteur?
Servicemonteur worden kun je door bijvoorbeeld een bbl opleiding in de techniek te volgen. Kies voor een omscholingstraject van Strevon en ga direct betaald in de praktijk aan de slag. Je leert het vak dan terwijl je het uitoefent, en je hoeft niet terug de schoolbanken in.