Opleidingstraject tot leerling elektromonteur: Elroy’s verhaal
12 december 2021 

Opleidingstraject tot leerling elektromonteur: Elroy’s verhaal

Elektromonteur bij Knotters Elektra in Oudewater

Onderstaand artikel is het verhaal van 31-jarige Elroy, die zich heeft laten omscholen tot elektromonteur bij Strevon. De reden hiervoor was dat Elroy al jarenlang de wens had om iets met techniek te gaan doen. Op dit moment werkt Elroy als elektromonteur bij Knotters Elektra in Oudewater. Hij is hier dagelijks bezig met het monteren en onderhouden van elektrotechnische installaties, uiteraard met een team van ervaren elektromonteurs.

Via Strevon omscholen naar elektrotechniek 

Elroy is via Strevon sinds dit jaar werkzaam in de elektrotechniek. Hiervoor was hij dagelijks werkzaam als waardetransporteur. Voor Elroy was de overstap naar een functie als elektromonteur een grote stap. Hij vertelt daar het volgende over: ''Op jonge leeftijd heb ik een opleiding in de beveiliging afgerond. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan in waardetransport. Van jongs af aan heb ik altijd al passie voor techniek gehad en ik merkte aan mezelf toen ik ouder werd dat ik hier mijn baan van wilde gaan maken. Dit leek voor mijzelf haast onmogelijk, omdat ik nog geen ervaring had binnen de techniek. 

Studie-keuze elektrotechniek

Hoe ontdekte je dan jouw passie voor techniek? Dit was een van de vragen die aan Elroy werd gesteld, gedurende zijn sollicitatie voordat hij begon met werken als leerling elektromonteur. Elroy vertelt over zijn redenen om verder te gaan kijken: ''Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Ik merkte tijdens mijn werk als waardetransporteur dat ik geen uitdaging meer had. Daarnaast had ik nooit iets gedaan met mijn gevoel voor technische klusjes. Dit waren voor mij redenen om te kijken naar een opleidingstraject in de techniek.'' 

Elroy vertelt vervolgens enthousiast hoe hij via Strevon in de elektrotechniek branche terecht kwam: ''Via sociale media ben ik bij Strevon terecht gekomen. Hier was ik op de juiste plek om een nieuwe uitdaging in de techniek te starten. In het eerste gesprek werd ik gescreend op mijn kennis en affiniteit met techniek. Na een goed gesprek mocht ik een dag meelopen bij Knotters Elektra in Oudewater. Na een meeloopdag en een positieve indruk bij Strevon, mocht ik beginnen aan het opleidingstraject tot elektromonteur. Ik ben direct aan de slag gegaan als leerling elektromonteur bij Knotters Elektra.''

Werken als leerling elektromonteur

Een eerste werkdag is voor veel mensen spannend en dit is als leerling elektromonteur niet anders. Elroy begon als leerling en daarbij is zijn inwerktraject essentieel geweest om de juiste start via Strevon te maken. Bij Knotters Elektra zit Elroy op de juiste plek om het vak te leren. Elroy licht toe: ''Op de eerste dag had ik natuurlijk nog geen ervaring binnen de elektrotechniek. Hierdoor was het voor mij erg belangrijk om goed ingewerkt te worden door mijn collega's. Ik heb in de afgelopen maanden een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. Mijn collega's hebben mij vanaf de eerste dag op sleeptouw meegenomen. Dit heeft echt bijgedragen aan mijn ontwikkeling als elektromonteur.''

Gratis opleidingstraject in de techniek 

Elroy is gestart met het volgen van de basiscursus elektrotechniek. Deze cursus vindt plaats in de avond, hierdoor kon Elroy de cursus goed combineren naast zijn werk. Tijdens de cursus worden de basis-technieken van elektrotechniek uitgelegd. Je leert bijvoorbeeld hoe je centraal-dozen aansluit en wandcontactdozen plaatst. Met deze opgedane kennis kon Elroy al snel alle basis werkzaamheden in de praktijk oppakken. Elroy heeft de cursus succesvol afgerond met een praktijkdag waarin de examens werden afgenomen.

Bekijk hieronder de video van Elroy om een indruk te krijgen van de cursus elektrotechniek:

Passie van je werk maken? Dat kan via Strevon!

Binnenkort start Elroy met het BBL traject MBO elektromonteur via Strevon. In dit traject krijgt hij de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen in zijn nieuwe functie als elektromonteur. Wil jij net als Elroy ook zonder ervaring werken in de techniek? Bekijk dan het gratis opleidingstraject tot elektromonteur.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de Zonnepanelen en Installatietechniek. Bezoek deze pagina's voor meer informatie.

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Job! In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks met gemotiveerde kandidaten, zoals jij, die zich willen laten omscholen tot een nieuwe baan in de techniek. Het is mijn passie om mensen te enthousiasmeren, te helpen bij hun ontwikkeling en ze te koppelen aan werkgevers die écht bij ze passen. Bij Strevon kan ik je helpen om de juiste omscholing te kiezen die past bij jouw persoonlijke wensen en vaardigheden. Op die manier kan ik je met vertrouwen voorstellen bij een technische werkgever passend bij jouw voorkeuren.

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot elektromonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!