Opleidingstraject elektromonteur: Jamal zijn verhaal
30 november 2021 

Opleidingstraject elektromonteur: Jamal zijn verhaal

Opleidingstraject elektrotechniek via Strevon 

Heb jij ook een bijbaan gehad waar je bent blijven werken? Wellicht vond je het lastig om een studiekeuze te maken en had je geen zin meer om naar school te gaan. Zo ging het ongeveer ook bij Jamal. Hij is begonnen met werken in een supermarkt en is daar doorgegroeid tot manager. Na 15 jaar besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe stap. Hij kreeg de kans om zich om te scholen naar een functie als elektromonteur. In deze blog lees je meer over zijn omscholingstraject.

Studiekeuze elektrotechniek

Vandaag de dag lopen veel jongeren tegen het probleem aan dat ze niet goed weten welke studiekeuze ze moeten maken. Het gevolg daarvan is dat ze blijven werken bij hun bijbaan. Jamal vertelt het volgende erover: ‘’Ik ben begonnen met een opleiding in de elektrotechniek, maar heb dit niet afgemaakt. Ik ben blijven werken in een supermarkt en ik ben uiteindelijk doorgegroeid tot manager. Dit heb ik 15 jaar met erg veel plezier gedaan. Toch kwam er een moment waarop ik dacht: het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik was opzoek naar een plek waar ik een technisch vak kon leren, maar ik had er geen behoefte aan om terug naar school te gaan. Ik wilde weten of er geen andere manier was. Terwijl ik me dit afvroeg kwam ik via social media bij Strevon terecht.’’

Omscholen in de techniek 

Bij Strevon kreeg Jamal te horen dat hij aan een gratis opleidingstraject kon beginnen. Zonder ervaring kon hij direct starten in de elektrotechniek, dit was voor hem een uitgelezen kans om een carrièreswitch naar techniek te maken. Na een goed gesprek met recruiter Lennart, liep Jamal een dag mee bij een elektrotechnisch bedrijf. Jamal was direct enthousiast en wilde zich binnen dit vakgebied gaan ontwikkelen.

Werken als Elektromonteur bij Kippersluis Nieuwegein

Jamal vertelt het volgende over zijn overstap: ‘’Inmiddels werk ik alweer een aantal maanden bij het elektrotechnische bedrijf genaamd Kippersluis. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Mijn VOL VCA-certificaat heb ik behaald en ik ben net begonnen aan de elektrotechnische basiscursussen van het opleidingstraject.’’ Zijn collega’s en het bedrijf Kippersluis kijken ook met een tevreden gevoel terug op de overstap: ‘’Jamal maakt een goede indruk en ontwikkelt zich enorm snel. Doordat hij leergierig is pakt hij dingen snel op.''

We hebben een dag meegelopen met Jamal en hebben zijn werkzaamheden in beeld gebracht. Kijk in de onderstaande video hoe zijn werkdag verloopt!


Gratis omscholingstraject elektrotechniek

Jij kunt je net als Jamal ook zonder ervaring laten omscholen in de techniek! Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in jou carrière en wil jij het beste uit jezelf halen? Laat je omscholen met het gratis opleidingstraject in de elektrotechniek. Neem gerust een kijkje op de pagina voor meer informatie.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de zonnepanelen en installatietechniek.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot elektromonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!