Van nachtbeveiliging naar de installatietechniek: het verhaal van Claus
24 april 2023 

Van nachtbeveiliging naar de installatietechniek: het verhaal van Claus

Voordat Claus zijn passie achterna ging, werkte hij als nachtbeveiliger bij Van der Valk. Een ideale baan om te combineren met jonge kinderen, waardoor hij overdag tijd met hen kon doorbrengen. Tot het moment dat zijn kinderen groter werden en hij meer behoefte kreeg aan sociaal contact. Maar hoe had hij daar tijd voor als hij overdag sliep en ‘s avonds moest werken? Om hier verandering in te brengen, besloot Claus om zich om te scholen via Strevon. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees verder om te ontdekken hoe hij zijn carrièreswitch heeft gemaakt.

Voor zijn overstap naar de installatietechniek

Claus heeft in verschillende sectoren gewerkt. Voor zijn carrière als nachtbeveiliger, werkte hij enige tijd als zzp’er in de IT. Claus vertelt daarover: “De werkzaamheden waren veelzijdig. We deden van alles, van het bouwen van websites tot het installeren van software en computers.”

Tijdens die periode heeft Claus ook een aantal klussen uitgevoerd voor bouw- en aannemersbedrijven. De veelzijdigheid van deze klussen vond hij altijd erg leuk. Dit was dan ook het moment dat hij erachter kwam dat de techniek bij hem paste. Claus licht toe: “Ik ben op Google op zoek gegaan naar mijn opties, zodoende kwam ik bij Strevon terecht.” Claus gaat verder: “Strevon kwam precies op het juiste moment op mijn pad, om deze overstap te maken.”


Via Strevon werken bij Klimaatbalans

Met het omscholingstraject van Strevon kon Claus direct aan de slag in de praktijk. Inmiddels is hij al een aantal maanden aan het werk als airco-monteur bij Klimaatbalans. “Ik hoef niet meer 's nachts te werken, dat vind ik heerlijk!”

Claus vertelt ook dat hij goed is ontvangen bij Klimaatbalans. Hij kreeg gelijk een werkbus, dat gaf hem een goed gevoel. Toen hij startte bij Klimaatbalans heeft hij veel meegelopen met een ervaren service monteur die dagelijks veel storingen oplost, hier heeft hij veel van geleerd. In de service & onderhoud kom je bij veel verschillende klanten, dit maakt je dag heel veelzijdig. Claus heeft als doel om zijn F-gassen certificaat binnenkort ook te behalen, zodat hij niet alleen mag leren over de warmtepomptechniek, maar ook daadwerkelijk warmtepompen mag installeren. Een F-gassen certificaat is een verplicht certificaat dat je nodig hebt om met bepaalde installaties te mogen werken.

Omscholen via Strevon: werken en leren tegelijk

"Sinds de start van het omscholingstraject ben ik erg gegroeid in de kennis van de installatietechniek, dit zie ik terug in de checklisten die ik nu zelf kan invullen.In het begin was dit echt abracadabra.Nu vul ik deze automatisch in met de kennis die ik heb opgedaan", vertelt Claus trots.

We stelden hem de vraag hoe hij de praktijk combineert met de theorie. ”De cursussen volg ik bij Vakwijs. Deze sluiten goed aan op de werkzaamheden die ik uitvoer bij Klimaatbalans. Ik leer om kunststof en stalen leidingen aan te leggen. De docenten bij Vakwijs zijn heel technisch en leggen de theorie en praktijk heel goed uit. Daardoor zijn de cursussen goed te volgen.” Tot slot voegt Claus toe: "Ik kan het omscholingstraject van Strevon dan ook zeker aanraden aan iedereen die een carrièreswitch naar de techniek wilt maken."


Overweeg jij ook om je om te scholen tot installatiemonteur? Dat kan via Strevon!

Geïnspireerd geworden door het verhaal van Claus? Laat je ook gratis omscholen via Strevon. We kijken samen welke functie het best bij jou past en gaan vervolgens op zoek naar een passende werkgever. Je krijgt vanaf dag één een mooi salaris en tegelijkertijd volg je cursussen onder werktijd. Wil jij net zoals Claus werken in de installatietechniek? Bezoek de pagina voor meer informatie.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?