Van de gehandicaptenzorg en kinderopvang naar de installatietechniek: het verhaal van Mandy
27 februari 2023 

Van de gehandicaptenzorg en kinderopvang naar de installatietechniek: het verhaal van Mandy

Soms moet je het roer omgooien. Je baan is niet meer leuk, je ervaart veel stress en je wilt iets anders. Dat is het verhaal van Mandy. Al vanaf haar zeventiende werkte ze in de gehandicaptenzorg en kinderopvang, maar het was tijd voor iets anders. Strevon hielp haar aan een baan in de installatietechniek.

Tijdens corona kwam Mandy in een burn-out terecht. “Het werk werd zwaarder. Ik wilde een switch maken,” vertelt de 27-jarige Mandy. Ze dacht terug aan haar jeugd en herinnerde zich hoe ze haar vader hielp met allerlei klusjes. Daar had ze veel plezier in. Nu volgt ze het omscholingstraject van Strevon. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Mandy’s carrièreswitch naar de techniek

Op haar zeventiende begon Mandy in de gehandicaptenzorg. Daarnaast studeerde ze voor pedagogisch medewerker. Na haar studie begon Mandy aan haar carrière in de kinderopvang. Na vele jaren is het nu tijd voor iets anders. Ze werkt aan een loopbaan in de techniek.

“Ik vond het vroeger al leuk om mijn vader te helpen. Daardoor dacht ik direct aan een technische baan,” vertelt zij. Haar oom gaf de tip om te zoeken naar een baan in de installatietechniek. Zo kwam ze Strevon tegen.


Snel leren door combinatie van theorie en praktijk

Een omscholingstraject was voor Mandy aantrekkelijk. “Ik ben een praktijkmens en leer snel. Daarnaast wilde ik niet weer de schoolbanken in. Dat heb ik al genoeg gedaan.” Ze benaderde meerdere aanbieders, maar alleen Strevon reageerde snel. Na 3 weken startte ze met haar omscholingstraject tot installatiemonteur.

Aan de slag als installatiemonteur bij BLR-Bimon

Nu werkt Mandy bij BLR-Bimon. Haar werkzaamheden bestaan uit de ventilatie, luchtbehandeling, cv’s onderhouden en vervangen. Het werk is erg afwisselend: “Geen dag is hetzelfde. Laatst ben ik zelfs blijven overnachten om meerdere klussen uit te voeren. Dan kom je andere klussen tegen, zoals grotere onderhoudswerkzaamheden.”

De begeleiding bij BLR-Bimon is goed. “Eerst liep ik veel met verschillende mensen mee. Dat werkte voor mij niet fijn, omdat iedereen zijn eigen rituelen heeft.” Gelukkig luistert BLR-Bimon goed naar mijn wensen. Nu loop ik met Ron mee, mijn vaste begeleider, en leer ik alles van hem,” vertelt Mandy.

Mandy had nog geen ervaring met de installatietechniek, maar ze leert erg snel. Vanuit haar motivatie zet ze zich vol in: “Ik denk altijd: als je iets echt wilt, gaat het je lukken.” Inmiddels voert Mandy routinematige werkzaamheden zelfstandig uit. Haar VCA heeft ze inmiddels op zak en ze kijkt uit naar de volgende cursussen. “De cursussen over de werking van een cv en airco lijken mij heel leuk. Die passen goed bij mijn werkzaamheden in de praktijk.”

Omscholen en werken bij BLR-Bimon via Strevon

Het omscholingstraject van Strevon biedt kansen

Mandy is trots op zichzelf, omdat ze haar burn-out heeft overwonnen. Het gaat goed en ze let op de werk-privébalans. “Ik was bang dat ik veel lange dagen zou maken. Maar gelukkig ben ik een dag per week vrij. Dat is lekker en geeft mij voldoende rust.”

Een omscholingstraject is een goede start naar de installatietechniek. Mandy voelt zich thuis bij BLR-Bimon. “Ik heb veel plezier in mijn werk en leer snel. Ik raad het omscholingstraject zeker aan en kijk ernaar uit om bij mijn leer-werkbedrijf in vaste dienst te komen. Strevon heeft een goede match gemaakt.”

Ben je ook toe aan een carrièreswitch? Strevon schoolt je om tot gecertificeerd monteur in de techniek. Vraag meer informatie aan en ontdek jouw mogelijkheden.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?