Van de politie naar de installatietechniek: Mark zijn verhaal
29 juli 2022 

Van de politie naar de installatietechniek: Mark zijn verhaal

Omscholen naar installatiemonteur

Veel mensen lopen op een bepaald moment in hun carrière tegen een muur aan. Herken je dat, dat je er plots gewoon klaar mee bent? Dit overkwam ook Mark. Hij werkte als financieel rechercheur bij de politie en met 20 jaar kantoorwerk achter de rug, wilde hij graag iets anders. De drempel om daadwerkelijk iets nieuws te gaan doen was hoog. Mark licht toe: ‘’Het is lastig als je gestudeerd hebt, om daarna nog een opleiding te volgen en je om te laten scholen.’’ Dat is inderdaad een keuze die je niet zomaar maakt. Strevon was er om hem te helpen. Benieuwd naar zijn verhaal? In deze blog lees je meer over Mark’s functie en ’t omscholingstraject tot installatiemonteur.

Van politie tot installatietechniek

Na het VWO besloot Mark aan de universiteit Fiscaal Recht te gaan studeren. Na het afronden van zijn studie koos hij voor verschillende kantoorbanen, waaronder de afgelopen zes jaar bij de financiële recherche van de politie. Hij specialiseerde zich in witwas en fraudeonderzoek, tot het moment dat hij genoeg kreeg van zijn kantoorbaan. Hij vertelt hoe hij de switch maakte naar de installatietechniek: ‘’Ik kwam terecht op de website van Strevon. In deze branche staan ze natuurlijk te schreeuwen om mensen, dus dit was het moment om een overstap te maken. Ook financieel gezien kwam deze kans gelegen.’’


Toekomstperspectief in de installatietechniek

De energietransitie is binnen de techniek volop in beweging. Mark vindt het leuk om bij te kunnen dragen aan duurzame systemen en hierdoor valt zijn interesse op de installatietechniek. Hij licht toe: ‘’Ik heb ook de bouw overwogen, maar ik moet nog 30 jaar werken. Er moet echt toekomst in zitten en vol te houden zijn. Dat is binnen de installatietechniek wel het geval, je kunt er echt iets mee.’’ Mark zocht dus bewust naar een baan met voldoende toekomstperspectief en die vond hij. In een functie als installatiemonteur hou je je bezig met de installatie van CV-ketels, radiatoren en warmtepompen. Daarnaast werk je aan grote ketelhuizen voor flats en vervang je bijvoorbeeld boilers, voor zowel particulieren als de woningbouw. Heel divers werk, wat je werkdag extra leuk maakt.


Werken als installatiemonteur bij Smit Installatietechniek

Sinds februari is Mark gestart met omscholingstraject. Vanaf dat moment werkt hij bij Smit Installatietechniek in Utrecht. Bij Smit werken circa 50 mensen en Mark loopt dagelijks met de hoofdmonteur mee om de kneepjes van het vak te leren. Een baan via Strevon start je immers zonder ervaring, dus het is prettig als collega’s je op weghelpen. “De begeleiding vind ik erg goed. Er wordt me veel uitgelegd, waardoor ik goed moet opletten. Ik probeer zoveel mogelijk mee te schrijven. Ook merk ik dat als ik interesse toon en vragen stel, ze nog enthousiaster worden om mij wat uit te leggen” vertelt Mark vol lof over zijn nieuwe baan. Het leukste vindt hij de afwisseling, want geen een dag is hetzelfde. Dat is ook precies de reden dat hij wilde omscholen: iedere dag iets anders doen. En dat is in zijn nieuwe functie als installatiemonteur goed gelukt. ‘’Mijn vrienden dachten dat ik over 1 jaar al uitgekeken zou zijn in het vak. Dat is absoluut niet waar. Ik zie iedere dag iets anders, wat het werk divers en uitdagend maakt. Ook over vijf jaar heb ik vast nog niet alles gezien. Het wordt steeds duurzamer, mooier en de technologieën blijven ontwikkelen” licht hij toe.

We gingen bij Mark langs om te kijken hoe het gaat. In de onderstaande video vertelt hij het je zelf!

Gratis omscholingstraject in de installatietechniek

Mark besloot op 41-jarige leeftijd een nieuwe stap richting de techniek te zetten. Hij geniet van zijn baan, het werken en tegelijkertijd omscholen bevalt hem goed. Overweeg jij ook een baan in de techniek maar mis je nog de juiste kennis en ervaring? Ook jij kunt je gratis laten omscholen met baangarantie! Start een baan in de techniek met vanaf dag 1 een goed salaris, zonder ervaring. Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie.

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Job! In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks met gemotiveerde kandidaten, zoals jij, die zich willen laten omscholen tot een nieuwe baan in de techniek. Het is mijn passie om mensen te enthousiasmeren, te helpen bij hun ontwikkeling en ze te koppelen aan werkgevers die écht bij ze passen. Bij Strevon kan ik je helpen om de juiste omscholing te kiezen die past bij jouw persoonlijke wensen en vaardigheden. Op die manier kan ik je met vertrouwen voorstellen bij een technische werkgever passend bij jouw voorkeuren.

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?