Van de horeca naar installatiemonteur: omscholing Masood
12 januari 2022 

Van de horeca naar installatiemonteur: omscholing Masood

Solliciteren zonder ervaring

Passie voor de techniek maar niet in bezit van de juiste opleiding? Werken zonder opleiding kan via Strevon! Na het afgronden van zijn middelbare school, stapte de 36-jarige Masood direct de horeca in. Vanwege de coronapandemie is hij na 16 jaar genoodzaakt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Masood wilde van zijn passie, zijn werk maken en daarmee zijn dromen najagen om in de techniek te werken. Na meerdere sollicitatiegesprekken bij technische bedrijven, bleek dit lastiger dan dat hij in eerste instantie had verwacht. Hoe kon hij zonder opleiding werken in een andere branche?

Omscholen tot installatiemonteur via Strevon

Strevon biedt gratis omscholing en opleidingstrajecten aan in de techniek. In anderhalf jaar leert Masood alle kennis die hij nodig heeft om als installatiemonteur te starten. Via Strevon kan hij direct aan de slag in de praktijk. Deze combinatie vindt Masood erg prettig, het zorgt voor financiële zekerheid en een nieuw baan in de techniek. Wanneer Masood zijn omscholingstraject heeft afgerond, is hij gegarandeerd van een vaste werkplek bij zijn leerbedrijf en kan hij meedraaien als volwaardige installatiemonteur.

Gratis omscholingstraject installatie monteur

Voorafgaand van het omscholingstraject is er gekeken welke vaardigheden Masood nodig heeft om mee te draaien in de praktijk. Daaruit komt een persoonlijk ontwikkelplan, volledig afgesteld door Strevon op de ontwikkeling van Masood. Op dit moment volgt hij het opleidingstraject en leert hij:

  • Hoe hij veilig en efficiënt kan werken als installatiemonteur. Bij het behalen van deze cursus ontvangt hij zijn VOL VCA-certificaat;
  • Om warmtepompen te installeren, onderhouden en hoe hij eenvoudig storingen kan oplossen. Deze kennis is passend bij zijn dagelijkse werkzaamheden en om die reden zeer belangrijk om dit goed onder de knie te krijgen;
  • Om koperen buizen hard te soleren. Dit is een praktijkgerichte verdiepende cursus;
  • Hoe hij goed en helder kan communiceren met collega’s. Als installatiemonteur werk je aan precisie. Een klein foutje kan al leiden tot grote gevolgen. Met deze communicatietraining leert Masood zichzelf te ontwikkelen tot een goede gesprekspartner.

Werken bij Installatiebedrijf Lommers in ’s-Hertogenbosch

Naast het volgen van het omscholingstraject, startte Masood direct met werken bij installatiebedrijf Lommers in ’s-Hertogenbosch, een gezellig Brabants bedrijf met doorgroeimogelijkheden in de toekomst. De kennis die hij opdoet tijdens het omscholingstraject kan hij gelijk toepassen in zijn dagelijkse werkzaamheden. Op dit moment houdt Masood zich bezig met het vervangen, repareren, onderhouden en controleren van verschillende soorten installaties. Het gaat om gas, centrale verwarmingen, water, airco’s en warmte-terugwin-installaties. Masood wordt ingewerkt door ervaren collega’s waarna hij vervolgens zelfstandig te werk kan als installatiemonteur.

Ook werken in de installatietechniek? Dat kan!

Ben jij net als Masood ook toe aan een nieuwe uitdaging? Lijkt het jou leuk om te werken als installatiemonteur? Naast het omscholingstraject leer je direct de kneepjes van het vak in de praktijk. Iets voor jou? Bekijk dan het omscholingstraject in de installatietechniek.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de zonnepanelen en elektrotechniek. Bezoek deze pagina’s voor meer informatie.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?