Een elektricien opleiding volgen?

Kosteloos en met baangarantie!

Elektricien worden via Strevon?

Zoek jij een omscholing tot elektricien? Wij hebben het ideale omscholingstraject waarbij je volledig in de praktijk omgeschoold wordt tot elektricien. Heb jij affiniteit met techniek, maar nooit een elektricien cursus of opleiding gevolgd? Dan is geen probleem met de omscholingstrajecten van Strevon.

Binnen het omscholingstraject van Strevon ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een elektricien opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris en ontvang je aan het einde van je opleiding een elektricien certificaat

Technisch personeel vinden voor jouw bedrijf

Gratis opleiding elektricien

Elektricien worden? Strevon heeft een uniek omscholingstraject ontwikkeld waarbij je in de praktijk wordt omgeschoold tot elektricien. Je krijgt naast je opleiding ook een mooi salaris en je kunt werken in de regio waar je woont.  Strevon zorgt voor de coaching en begeleiding, en je collega’s brengen je alles bij wat een elektricien moet weten. Daarnaast volg je trainingen en cursussen, maar het meeste leer je direct de in praktijk. De elektricien opleiding is leren terwijl je werkt. Het traject is kosteloos en ook zonder vooropleiding te volgen. Jouw nieuwe werkgever betaalt volledig jouw opleiding. Aan het einde van je opleiding krijg je certificaat elektricien. 

Elektricien worden? Dat kan!

Na het volgen van de omscholing tot elektricien kun je diverse kanten op in de elektrotechniek. Je installeert, onderhoudt en controleert verschillende elektrische installaties. Die kunnen zich in woningen bevinden, maar ook in de utiliteitsbouw is er veel werkgelegenheid. Het werk is afwisselend en uitdagend en branche staat bekend om zijn innovatieve geest! De ene keer werk je samen met collega’s aan een groot nieuwbouwproject, een andere keer voer je een keuring uit aan de elektrische installaties in een kantoorpand. Kun jij snel schakelen en weet jij de verbanden te leggen wanneer er sprake is van een storing? Volg dan de omscholing tot elektricien en bekijk hier welke functies er allemaal in de elektrotechniek uit te voeren zijn. 

Wat verdient een leerling elektricien?

Het startsalaris van een leerling elektricien ligt tussen de €1500,- en €2400,- bruto per maand, afhankelijk van je voorkennis van de elektrotechniek. Gedurende je opleiding leer je natuurlijk steeds meer en kan je salaris gaan groeien. Ben je een snelle leerling? Dan bouw je ook sneller meer salaris op! Lees hier alles over het cao elektrotechniek.

Zie jij jezelf wel werken als elektricien?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Iedereen kan een lamp aan en uit zetten. Hier leer je de werking daarachter."

'Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Alles wat ik via het omscholingstraject leer, kom ik ook tegen in mijn werk. In de afgelopen maanden heb ik een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan ik al steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. De persoonlijke begeleiding in de praktijk draagt echt iets bij aan mijn ontwikkeling als elektromonteur."

Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elroy - Leerling monteur via Strevon

“De uitweg om zonder opleiding te starten in de elektrotechniek."

"Nadat ik 15 jaar gewerkt heb in een supermarkt, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik zocht een plek waar ik een technisch vak kon leren, maar had geen behoefte om terug naar school te gaan. Via Strevon werk ik nu bij een leuk bedrijf waar ik helemaal op mijn plek zit. Ik behaal certificaten en volg cursussen om de elektrotechniek onder de knie te krijgen.”

Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Jamal die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Jamal - Leerling monteur via Strevon

Certificaat elektricien via Strevon

De verschillende omscholingstrajecten van Strevon zijn ideaal om het vak te leren, zonder dat het je bijvoorbeeld collegegeld kost. Naast omscholen naar de elektrotechniek met certificaat elektricien, kun je je ook laten omscholen naar de installatietechniek. Binnen de installatietechniek zijn verschillende functies te onderscheiden, waarvoor Strevon allemaal vacatures heeft. Word bijvoorbeeld installatiemonteur, projectleider, of begin als leerling installatiemonteur. Alle actuele installatietechniek vacatures ontdek je hier! Volg een omscholing tot elektricien, of een andere technische opleiding via Strevon en ga ook in de techniek aan de slag!

Cursus elektricien

Wil jij aan de slag als elektricien? Volg dan onze cursus elektricien! Tijdens onze omscholingen of cursussen ga je in dienst bij een elektrotechnisch bedrijf en volg je een elektricien cursus in de vorm van een bbl opleiding. Leren en werken dus! Bij Strevon bieden we omscholingen aan tot elektricien wat je ook kan zien als een elektricien cursus. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat elektricien. Zo word je volledig opgeleid tot een zelfstandige elektricien.

Veelgestelde vragen:

Kan je elektricien worden zonder diploma?
Voor een omscholing of bbl opleiding naar de elektrotechniek heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je gaat in de praktijk aan de slag en leert daar het vak. Je krijgt dan al meteen salaris. 


Wat houdt elektricien in?
Een elektricien, ofwel elektromonteur, monteert, onderhoudt en controleert elektrische installaties. Met name de infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een elektricien. 


Hoe lang duurt elektricien opleiding?
Een elektricien opleiding op MBO niveau duurt gemiddeld drie tot vier jaar, afhankelijk van welk niveau en welke opleiding je doet. 


Welke niveau heb je nodig voor elektricien?
Op niveau 2 ben je leerling elektromonteur, en assisteer je een ervaren elektricien. Vanaf MBO niveau 3 mag je meer zelfstandige werkzaamheden uitvoeren en mag je je elektricien noemen. Er zijn opleidingen voor elektricien op verschillende niveaus, van MBO niveau 2 tot WO, hoe hoger de opleiding hoe meer theorie.