Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Een elektricien opleiding volgen?

Kosteloos en met baangarantie!

Vraag direct meer informatie aan  

Elektricien worden via Strevon?

Zoek jij een omscholing tot elektricien? Wij hebben het ideale omscholingstraject waarbij je volledig in de praktijk omgeschoold wordt tot elektricien. Heb jij affiniteit met techniek, maar nooit een elektricien cursus of opleiding gevolgd? Dan is geen probleem met de omscholingstrajecten van Strevon.

Binnen het omscholingstraject van Strevon ga je fulltime aan de slag bij een bedrijf in de technische sector en volg je daarnaast onder werktijd een opleiding. Bij ons omscholingstraject krijg je vanaf dag 1 een goed salaris. 


50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over installatietechniek vacatures & omscholingstrajecten.
Ja, ik wil meer informatie!
Omscholingstraject tot installatiemonteur

Gratis opleiding elektricien

Elektricien worden? Strevon heeft een uniek omscholingstraject ontwikkeld waarbij je in de praktijk wordt omgeschoold tot elektromonteur. Je krijgt naast je opleiding ook een mooi salaris en je kunt werken in de regio waar je woont.  Strevon zorgt voor de coaching en begeleiding, en je collega’s brengen je alles bij wat een elektricien moet weten. Daarnaast volg je trainingen en cursussen, maar het meeste leer je direct de in praktijk. De elektricien opleiding is leren terwijl je werkt. Het traject is kosteloos en ook zonder vooropleiding te volgen. Jouw nieuwe werkgever betaalt volledig jouw opleiding. 

Meer informatie over de omscholing 


Hoe word je elektricien?

Na het volgen van de omscholing tot elektricien kun je diverse kanten op in de elektrotechniek. Je installeert, onderhoudt en controleert verschillende elektrische installaties. Die kunnen zich in woningen bevinden, maar ook in de utiliteitsbouw is er veel werkgelegenheid. Het werk is afwisselend en uitdagend en branche staat bekend om zijn innovatieve geest! De ene keer werk je samen met collega’s aan een groot nieuwbouwproject, een andere keer voer je een keuring uit aan de elektrische installaties in een kantoorpand. Kun jij snel schakelen en weet jij de verbanden te leggen wanneer er sprake is van een storing? Volg dan de omscholing tot elektricien en bekijk hier welke functies er allemaal in de elektrotechniek uit te voeren zijn. 

Meer informatie over de omscholing tot elektricien  

Wat verdient een leerling elektromonteur?

Het startsalaris van een leerling elektromonteur ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van je voorkennis van de elektrotechniek. Gedurende je opleiding leer je natuurlijk steeds meer en kan je salaris gaan groeien. Ben je een snelle leerling? Dan bouw je ook sneller meer salaris op! Lees hier alles over het cao elektrotechniek.

Elektricien worden via Strevon!

De verschillende omscholingstrajecten van Strevon zijn ideaal om het vak te leren, zonder dat het je bijvoorbeeld collegegeld kost. Naast omscholen naar de elektrotechniek kun je je ook laten omscholen naar de installatietechniek, of zonnepanelen monteur worden. Binnen de installatietechniek zijn verschillende functies te onderscheiden, waarvoor Strevon allemaal vacatures heeft. Word bijvoorbeeld installatiemonteur, projectleider, of begin als leerling installatiemonteur. Alle actuele installatietechniek vacatures ontdek je hier! Volg een omscholing tot elektricien, of een andere technische opleiding via Strevon en ga ook in de techniek aan de slag!

Meer informatie over het omscholingstraject  


Omscholen tot zonwering monteur via Strevon

Cursus elektricien

Wil jij aan de slag als elektricien? Volg dan onze cursus elektricien! Tijdens onze omscholingen of cursussen ga je in dienst bij een elektrotechnisch bedrijf en volg je een elektricien cursus in de vorm van een bbl opleiding. Leren en werken dus! Bij Strevon bieden we omscholingen aan tot elektricien wat je ook kan zien als een elektricien cursus. Wil je meer inforrmatie over onze omscholingen?
Bekijk alle mogelijkheden 

Veelgestelde vragen:

Kan je elektricien worden zonder diploma?
Voor een omscholing of bbl opleiding naar de elektrotechniek heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je gaat in de praktijk aan de slag en leert daar het vak. Je krijgt dan al meteen salaris. 


Wat houdt elektricien in?
Een elektricien, ofwel elektromonteur, monteert, onderhoudt en controleert elektrische installaties. Met name de infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een elektricien. 


Hoe lang duurt elektricien opleiding?
Een elektricien opleiding op MBO niveau duurt gemiddeld drie tot vier jaar, afhankelijk van welk niveau en welke opleiding je doet. 


Welke niveau heb je nodig voor elektricien?
Op niveau 2 ben je leerling elektromonteur, en assisteer je een ervaren elektricien. Vanaf MBO niveau 3 mag je meer zelfstandige werkzaamheden uitvoeren en mag je je elektricien noemen. Er zijn opleidingen voor elektricien op verschillende niveaus, van MBO niveau 2 tot WO, hoe hoger de opleiding hoe meer theorie.