Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Een omscholing tot elektricien volgen? Kosteloos en met baangarantie! 

Meer informatie ontdek je op deze pagina!

Zoek jij een omscholing tot elektricien? Wij hebben het ideale omscholingstraject waarbij je volledig in de praktijk omgeschoold wordt tot elektricien. Heb jij affiniteit met techniek, maar nooit een technische opleiding gevolgd? Dan is geen probleem met de omscholingstrajecten van Strevon. Wanneer je leergierig en enthousiast bent en dat combineert met doorzettingsvermogen, kun je direct aan de slag in de praktijk. Je zal bij het zoeken naar verschillende vacatures voor elektriciens ook de term elektromonteur voorbij zien komen. Een elektricien en een elektromonteur voeren hetzelfde werk uit, deze termen worden daarom door elkaar gebruikt.

Omscholingstraject tot installatiemonteur

Werken en leren elektrotechniek

Strevon heeft een uniek omscholingstraject ontwikkeld waarbij je in de praktijk wordt omgeschoold tot elektromonteur. Je krijgt naast je opleiding ook een mooi salaris en je kunt werken in de regio waar je woont.  Strevon zorgt voor de coaching en begeleiding, en je collega’s brengen je alles bij wat een elektricien moet weten. Daarnaast volg je trainingen en cursussen maar het meeste leer je direct de in praktijk. De omscholing is een bbl opleiding: leren terwijl je werkt. Het traject is kosteloos en ook zonder vooropleiding te volgen. Jouw nieuwe werkgever betaalt veelal jouw opleiding. 

Wat kun je met een opleiding elektricien?

Na het volgen van een omscholing tot elektricien kun je diverse kanten op in de elektrotechniek. Je installeert, onderhoudt en controleert verschillende elektrische installaties. Die kunnen zich in woningen bevinden, maar ook in de utiliteitsbouw is er veel werkgelegenheid. Het werk is afwisselend en uitdagend en branche staat bekend om zijn innovatieve geest! De ene keer werk je samen met collega’s aan een groot nieuwbouwproject, een andere keer voer je een keuring uit aan de elektrische installaties in een kantoorpand. Kun jij snel schakelen en weet jij de verbanden te leggen wanneer er sprake is van een storing? Volg dan de omscholing tot elektricien!

Via Strevon omscholen tot elektromonteur

De voordelen van omscholen met Strevon

Wanneer je je laat omscholen naar elektricien met Strevon zal je een aantal aantrekkelijk voordelen ontdekken. Allereerst is de omscholing kosteloos en ook nog zonder speciale vooropleiding te volgen. Bovendien krijg je vanaf dag één salaris voor de werkzaamheden die je uitvoert. Wanneer je een andere baan opzegt om in de elektrotechniek aan de slag te gaan, zit je dus niet ineens zonder inkomen. Daarnaast hoef je niet terug de schoolbanken in, maar leer je terwijl je werkt en ga je lekker aan de slag samen met je collega’s! 

Wat verdient een leerling elektromonteur?

Het startsalaris van een leerling elektromonteur ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van je voorkennis van de elektrotechniek. Gedurende je opleiding leer je natuurlijk steeds meer en kan je salaris gaan groeien. Ben je een snelle leerling? Dan bouw je ook sneller meer salaris op!

De omscholingstrajecten van Strevon

De verschillende omscholingstrajecten van Strevon zijn ideaal om het vak te leren, zonder dat het je bijvoorbeeld collegegeld kost. Naast omscholen naar de elektrotechniek kun je je ook laten omscholen naar de installatietechniek, of zonnepanelen monteur worden. Binnen de installatietechniek zijn verschillende functies te onderscheiden, waarvoor Strevon allemaal vacatures heeft. Word bijvoorbeeld installatiemonteur, projectleider, of begin als leerling installatiemonteur. Alle actuele installatietechniek vacatures ontdek je hier! Volg een omscholing tot elektricien, of een andere technische opleiding via Strevon en ga ook in de techniek aan de slag!

Elektricien cursus

Wil jij aan de slag als elektricien? Volg dan onze elektricien cursus! Tijdens onze omscholingen of cursussen ga je in dienst bij een elektrotechnisch bedrijf en volg je een elektricien cursus in de vorm van een bbl opleiding. Leren en werken dus! Bij Strevon bieden we omscholingen aan tot elektricien wat je ook kan zien als een elektricien cursus. Wil je meer inforrmatie over onze omscholingen?

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over vacatures.
Ja, ik wil meer informatie!
Strevon - omscholingstrajecten installatietechniek Leiden

Veelgestelde vragen:

Kan je elektricien worden zonder diploma?
Voor een omscholing of bbl opleiding naar de elektrotechniek heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je gaat in de praktijk aan de slag en leert daar het vak. Je krijgt dan al meteen salaris. 


Wat houdt elektricien in?
Een elektricien, ofwel elektromonteur, monteert, onderhoudt en controleert elektrische installaties. Met name de infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een elektricien. 


Hoe lang duurt elektricien opleiding?
Een elektricien opleiding op MBO niveau duurt gemiddeld drie tot vier jaar, afhankelijk van welk niveau en welke opleiding je doet. 


Welke niveau heb je nodig voor elektricien?
Op niveau 2 ben je leerling elektromonteur, en assisteer je een ervaren elektricien. Vanaf MBO niveau 3 mag je meer zelfstandige werkzaamheden uitvoeren en mag je je elektricien noemen. Er zijn opleidingen voor elektricien op verschillende niveaus, van MBO niveau 2 tot WO, hoe hoger de opleiding hoe meer theorie.