Wil je aan de slag als onderhoudsmedewerker?

Dan zijn onze onderhoudsmedewerker vacatures jouw startpunt.

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Wat doet een onderhoudsmedewerker?

Als onderhoudsmedewerker heb jij het werk voor het uitzoeken! Meer dan in andere technische sectoren is er een grote vraag naar gemotiveerde onderhoudsmedewerkers.

Ben jij die enthousiaste onderhoudsmedewerker die op zoek is naar een gevarieerde en uitdagende baan

Of heb je nog geen ervaring in de techniek en wil je direct aan de slag met een uniek omscholingstraject van Strevon? Onze unieke praktijk opleidingen geven jou een gedegen technische basiskennis en daarmee de juiste basis die je nodig hebt voor deze uitdagende baan. 

Er zijn talloze kansen om door te groeien binnen de technische sector en met een omscholingstraject kun je je loopbaan een vliegende start geven doordat je direct werkervaring opdoet. Groei na een aantal jaar door van een technische vacature op MBO niveau naar een technische HBO vacature. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de omscholingen, jouw toekomstige collega’s staan al te trappelen om jou alle kneepjes van het vak te leren. 

Wat zijn werkzaamheden van een onderhoudsmedewerker?

Het woord onderhoudsmedewerker lijkt redelijk allesomvattend: als onderhoudsmedewerker voer je onderhoud uit aan installaties en apparaten.

Eigenlijk zorgt jouw werk ervoor dat een monteur niet meer nodig is. Je hebt veel technische kennis nodig, om grotere installaties goed te kunnen begrijpen en te beoordelen waar het onderhoud nodig is. 

Soms werk je als onderhoudsmedewerker samen met een monteur, maar jouw werk is met name preventief. Daarnaast is het vooral uitvoerend werk wat je doet: je bent met je handen bezig, zeker wanneer je in de industrie werkzaam bent. In andere branches kun je meer een rol van conciërge hebben. Je knapt dan verschillende kleine klusjes op, en voert klein onderhoud uit. Zo is er zelfs binnen deze specifieke functie voor iedereen een leuke passende baan.

Vacature voor onderhoudsmedewerker 

Het werk een onderhoudsmedewerker is technisch en in de techniek zijn zeer veel openstaande vacatures. Dus ook de vacature voor onderhoudsmedewerker staat vaak open. We vertellen je graag meer over de werkzaamheden van een onderhoudsmedewerker zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 


Wil je onderhoudsmedewerker worden maar heb je niet de juiste vooropleiding of ervaring in de techniek? Solliciteer dan zeker op een van onze onderhoudsmedewerker vacatures want alle vacatures zijn inclusief opleidingstraject

De eigenschappen voor een onderhoudsmedewerker

Wanneer je onderhoudsmedewerker wil worden, moet je accuraat kunnen werken, jij neemt het voortouw en weet precies wat er moet gebeuren. 

Daarnaast moet je goed kunnen anticiperen op eventuele problemen, die moet jij met het juiste onderhoud juist weten te voorkomen. Jij hebt een open blik en denkt altijd net een stap vooruit. 

Je bent onafhankelijk en kunt zelfstandig werken. Er is niet altijd iemand om mee te overleggen, je zult daarom zelf knopen moeten kunnen doorhakken en de nodige beslissingen moeten nemen. 

Je bent sociaal, luistert goed naar klanten en kunt ze ook vriendelijk en duidelijk uitleggen waarom onderhoud nodig is, of welke werkzaamheden je uitgevoerd hebt. 


Hoe word je onderhoudsmedewerker?

Wanneer je op vacatures voor onderhoudsmedewerker wil reageren zal je een gedegen technische opleiding moeten hebben. Onderhoudsmedewerker word je namelijk met een basis in de techniek. Heb je nog geen ervaring in de techniek? Dan leg je deze basis eenvoudig met de omscholingstrajecten van Strevon. Kies voor een opleiding naar de installatietechniek of elektrotechniek en je gaat direct in de praktijk aan de slag. 

Je gaat dan aan het werk bij een technisch bedrijf in je eigen regio, op maximaal 30 minuten rijden van je woonplaats. Een ervaren en enthousiaste collega leert jou de kneepjes van het vak, en je zult al snel diverse werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. 

Vanaf dag één krijg je salaris, en wij van Strevon zorgen voor de coaching. Samen halen we het allerbeste uit jou én uit je opleiding. Je maakt direct kennis met de werkzaamheden in de techniek, en doet dus ook meteen de nodige werkervaring op. 

Later kun je weer doorgroeien in de techniek, bijvoorbeeld naar een afwisselende functie van onderhoudsmedewerker, of één van de vele andere uitdagende technische beroepen.

Er zijn in de technischebranche altijd veel verschillende openstaande technische vacatures

Wat is het salaris van een onderhoudsmedewerker?

Wanneer je vacatures voor onderhoudsmedewerker naast elkaar legt zal je verschillende salarissen tegenkomen. De salarissen lopen uiteen van zo’n € 2100,- bruto per maand tot wel €3250,- bruto per maand. 

Dit is onder meer afhankelijk van je werkervaring en kennis, als starter zul je vanzelfsprekend lager beginnen. Met het opdoen van meer werkervaring kun je ook meer werkzaamheden uitvoeren. De doorgroeimogelijkheden in de techniek zijn groot, zo kun je doorgroeien naar de functie van onderhoudsmedewerker, maar ook binnen deze functie kun je nog veel stappen maken.

Je zult merken dat wanneer je leergierig en enthousiast bent, je binnen een paar jaar al flinke stappen maakt in je salaris. 

Naast het salaris val je als onderhoudsmedewerker ook in een goede cao, namelijk die van de metaal en techniek. Hierin zijn verschillende afspraken gemaakt, waaronder over verschillende loonsverhogingen van de komende jaren. 

Aan de slag als onderhoudsmedewerker? Reageer vandaag nog op onze onderhoudsmedewerker vacatures! 

Veel gestelde vragen:

Hoe word je onderhoudsmedewerker?

Er zijn verschillende manieren om onderhoudsmedewerker te worden, maar je hebt altijd een basis in de techniek nodig. Die doe je bijvoorbeeld op met de omscholingstrajecten van Strevon

Zonder ervaring kun je dan meteen aan de slag in de praktijk, bijvoorbeeld in de installatietechniek. Je doet zo direct werkervaring op en leert een goede basis die je kunt gebruiken om je later te ontwikkelen naar onderhoudsmedewerker.


Wat zijn de werkzaamheden van een onderhoudsmedewerker?

Als onderhoudsmedewerker voer je onderhoud uit aan verschillende installaties of apparaten, afhankelijk van de industrie waarin je werkzaam bent. 

Soms heeft een onderhoudsmedewerker meer de rol van conciërge, en voer je al het onderhoud van één pand of één bedrijf uit.


Wat verdien je als onderhoudsmedewerker?

Het gemiddelde salaris voor een onderhoudsmedewerker ligt rond de € 2800,- bruto per maand.

Afhankelijk van de werkzaamheden, kennis en ervaring kan dit hoger of lager liggen. Ook in de functie voor onderhoudsmedewerker kun je nog hogerop komen en meer gaan verdienen.