Van basisschoolleraar naar zonnepanelen monteur: omscholingsverhaal Daan
10 november 2022 

Van basisschoolleraar naar zonnepanelen monteur: omscholingsverhaal Daan

Werken in het basisonderwijs was altijd al pittig, maar toen het corona-tijdperk aanbrak, nam de uitdaging toe. Aan jonge kinderen lesgeven op afstand is niet makkelijk en ook Daan stond lange tijd voor deze uitdaging. ‘’In het onderwijs sta je nooit uit en dat is zwaar.’’ vertelt hij. Na 6 jaar in het onderwijs besluit Daan dat de maat vol is en beëindigd hij zijn loopbaan als leraar. Hij komt in de zonnepanelen branche terecht, waar hij na enige tijd Strevon tegenkomt. Is Daan na een jaar nog steeds blij met zijn beslissing of kijkt hij met spijt achterom? Zijn antwoord spreekt boekdelen: ‘’Wanneer ik nu thuiskom, is de klus af. Je hoeft niet meer altijd aan te staan. Dat is onbetaalbaar!’

Ben je benieuwd naar Daan zijn omscholingsverhaal? Je leest het hier.

Omscholen naar een andere branche

Daan is nu een aantal jaar werkzaam als zonnepanelen monteur en werkt ruim een jaar via Strevon bij Groenpand. Hoe hij in deze branche terechtkwam? ‘’Het kwam toevallig op mijn pad en het leek me echt leuk. Techniek sprak me aan. Het is niet zo dat ik er bewust naar heb gezocht, maar ik was klaar met mijn baan als leraar’’ vertelt hij. Zo begint hij een carrière als zonnepanelen monteur, maar zonder opleiding. Na enkele maanden realiseert Daan zich dat een opleiding toch wel handig is. Hij verlangt naar meer kennis, om écht specialist in de zonnepanelen branche te kunnen worden. Dit brengt hem bij Strevon, waar een opleiding altijd onderdeel is van een nieuwe baan. Het installeren van zonnepanelen is een serieus vak, dus een goede opleiding zorgt ervoor dat je hierin kunt uitblinken en écht weet waar je mee bezig bent. Een perfecte basis voor een langdurige carrière.


Opleidingstraject via Strevon: werken en leren tegelijk

We spreken Daan vandaag tijdens zijn 3-daagse zonnepanelen cursus bij BDA, waar hij leert hoe een zonnestroominstallatie op een veilige manier van dak tot meterkast geïnstalleerd wordt. We vragen Daan hoe hij deze cursus ervaart. ‘’Het is goed om de theorie hier te leren. In de praktijk krijg je vaak materialen mee van de opdrachtgever en dat installeer je. Hier leer je nu de theorie daarachter echt te begrijpen.’’ Ondanks dat hij al een jaar in de meterkast zonnepanelen installeert, leert hij bij deze cursus toch veel bij. Hij vertelt: ‘’Hoe je het ophangt en doet, dat zit inmiddels wel in de vingers. Maar waarom je bijvoorbeeld een bepaalde omvormer gebruikt bij bepaalde panelen, dat leer je hier. Je gaat de materie in en leert om berekening te maken. Dat wordt normaal gesproken bij Groenpand op kantoor gedaan, dus ik kende het nog helemaal niet.’’


Werken als monteur bij Groenpand

Groenpand is een bedrijf met sterke focus op verduurzaming en vergroening. Daan vertelt hierover: ‘’Het is wel een cultuurshock wat dat betreft, en dat is ook wel goed. Ik was nooit echt met duurzaamheid bezig, maar nu let ik op mijn gasverbruik en rij zuiniger. Ik geloof dat wanneer iedereen 10% verbetert, dat heel de wereld een stukje mooier wordt.’’ Zijn baan bij Groenpand heeft niet alleen zijn ogen geopend op het gebied van verduurzaming, maar heeft ook voor een kickstart gezorgd in zijn loopbaan als zonnepanelen monteur. Over een half jaar is hij klaar met het opleidingstraject via Strevon en loopt de detacheringsperiode af. Dit betekent dat hij in dienstverband bij Groenpand aan de slag gaat en volledig gecertificeerd is als zonnepanelen monteur. Zijn nieuwe baan bevalt hem goed en Groenpand bestempelt hij als tof bedrijf. Dat horen we graag!

Overweeg je ook een carrièreswitch? Laat Strevon je helpen

Het omscholingsverhaal van Daan laat zien dat je je altijd kunt laten omscholen, in welke branche je ook werkzaam bent. Heeft zijn verhaal je over de streep getrokken om ook een baan in de techniek te starten? Aarzel dan niet om contact op te nemen, want Strevon biedt ook jou deze mogelijkheid! Wanneer we in kaart hebben gebracht wat je precies zoekt in een nieuwe baan, gaan wij op zoek naar een geschikte werkgever bij jou in de buurt. Vervolgens ga je aan de slag tegen een volwaardig salaris en vergoedt Strevon de volledige opleiding. Klinkt dit goed? Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?