Van geschiedenisleraar naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject Rikkert
25 maart 2022 

Van geschiedenisleraar naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject Rikkert

Een nieuwe branche ontdekken 

Heb jij al die tijd gestudeerd voor een vak wat uiteindelijk niks voor jou blijkt te zijn? Daar kwam de 30-jarige Rikkert achter toen hij voor de klas stond als geschiedenisleraar. Na het vertellen van mooie verhalen, waar hij onwijs veel energie van kreeg, vroeg hij aan de kinderen of zij hun huiswerk hadden gemaakt. “Die controlerende rol paste echt niet bij mij” licht Rikkert toe. Hij verliet het onderwijs en snuffelde rond bij verschillende banen om erachter te komen waar zijn passie lag. Na maanden gewerkt te hebben als sloper, bleek daar ook niet zijn roeping te liggen. Wel kreeg hij enorm veel voldoening uit het fysieke aspect. Daar startte opnieuw zijn zoektocht naar een andere baan, maar welke mogelijkheid had hij om zonder vakkennis te gaan werken in de techniek?

Het antwoord: omscholen via Strevon 

Rikkert heeft de ambitie om van een grot een heel mooi huis te maken. Vanuit die gedachte bekeek hij verschillende vacatures in diverse steden. Voortdurend liep hij tegen hetzelfde probleem aan: hij had onvoldoende vakkennis om te kunnen solliciteren. Totdat de advertentie van Strevon zijn aandacht wekte: ‘Een omscholingstraject tot zonnepanelen monteur waarin je én wordt opgeleid en direct aan de slag gaat bij een erkend zonnepanelen bedrijf.’ “Dat was precies waarnaar ik opzoek was” vertelt Rikkert enthousiast. Via Strevon kreeg hij een overeenkomst, waardoor hij direct kon starten bij een technisch zonnepanelen bedrijf bij hem in de buurt.

Werken bij Groenpand in Utrecht

Vanaf juni 2021 is Rikkert werkzaam bij Groenpand in Utrecht, een nieuw type energiebedrijf met als doel om woonhuizen en kantoren stap voor stap volledig te vergroenen. Rikkert is als zonnepanelen monteur dagelijks bezig met het installeren en monteren van verschillende zonnepanelen systemen. Hij licht toe: “Ik heb het enorm naar mijn zin. Ik werk samen met leuke collega’s die heel hard werken. Elke vrijdag van de maand komen we bij elkaar. We bespreken wat goed gaat en waar iedere monteur tegenaan loopt. Het is fijn dat er echt naar je wordt geluisterd. Hierdoor voel ik mij serieus genomen en als een volwaardige collega binnen het team.”

We gingen bij Rikkert langs om te kijken hoe het gaat. Hij vertelt over zijn werkdag in onderstaande video!


Doorgroeimogelijkheden als zonnepanelen monteur 

Het monteren van zonnepanelen kan Rikkert door het omscholingstraject van Strevon nu volledig zelfstandig. Tegenwoordig brengt hij zelfs zijn opgedane kennis over aan nieuwe collega’s. Daarnaast is hij gestart met een training om te leren hoe hij zonnepanelen kan aansluiten in de meterkast. Kortom: Rikkert zit bij Groenpand volledig op zijn plek. Hij droomt er zelfs al van om door te groeien naar een allround ‘Groenpander’. Rikkert vertelt daarover: “Groenpand heeft als visie om een pand volledig te verduurzamen. Daar behoren alle werkzaamheden bij, van groendaken tot aan vloerisolaties. Door mijzelf in die vijf verschillende facetten te specialiseren, kan ik straks iedere werkdag een andere installatie uitvoeren.”

Starten in de zonnepanelen? Dat kan! 

Wil jij net als Rikkert je laten omscholen tot zonnepanelen monteur? Lijkt het je leuk om in een uitdagende branche te werken, waarin je ook bijdraagt aan een duurzame leefomgeving? In anderhalf jaar kan jij je laten omscholen tot zonnepanelen monteur met het gratis omscholingstraject van Strevon. Je krijgt een contract aangeboden bij een zonnepanelen bedrijf bij jou in de buurt, leert de theorie aan de hand van cursussen en trainingen en je komt te werken in een team met fijne collega’s. Strevon hecht er veel waarde aan om een bedrijf te vinden die echt bij jou past, zodat jij je snel kan ontwikkelen tot zelfstandig monteur. Iets voor jou? Bekijk het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur en vraag meer informatie aan!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Job! In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks met gemotiveerde kandidaten, zoals jij, die zich willen laten omscholen tot een nieuwe baan in de techniek. Het is mijn passie om mensen te enthousiasmeren, te helpen bij hun ontwikkeling en ze te koppelen aan werkgevers die écht bij ze passen. Bij Strevon kan ik je helpen om de juiste omscholing te kiezen die past bij jouw persoonlijke wensen en vaardigheden. Op die manier kan ik je met vertrouwen voorstellen bij een technische werkgever passend bij jouw voorkeuren.

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?