Van kok naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject Stefan
07 januari 2022 

Van kok naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject Stefan

Carrièreswitch: omscholingstraject zonnepanelen monteur

Na jarenlang als ZZP-kok werkzaam te zijn, besloot 36-jarige Stefan  het roer om te gooien. De coronapandemie brak aan, zijn agenda liep leeg en financieel werd het steeds moeilijker om overeind te blijven. De situatie verslechterde en Stefan kwam voor een moeilijke beslissing te staan: blijf ik doorgaan als zelfstandig kok of laat ik mij omscholen voor een ander vak?


Werken bij Van Bijsterveld Installaties Driebruggen 

Dankzij het gratis omscholingstraject monteur duurzame techniek kon Stefan zich laten omscholen tot zonnepanelen monteur. Stefan licht toe: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en was bereid om een nieuw vak te gaan leren in de techniek.” Naast het volgen van het omscholingstraject kon hij direct starten bij het bedrijf Van Bijsterveld Installaties. Daar kreeg hij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als zonnepanelen monteur. Vanwege de combinatie werkend-leren werd Stefan’s financiële situatie stabiel en kreeg hij weer vertrouwen in de toekomst.


Omscholingstraject via Strevon

Tijdens de cursus behaalde Stefan het benodigde certificaat InstallQ, waarmee hij als erkende monteur aan de slag kon. Op dit moment is hij al ruim een jaar via Strevon werkzaam bij Van Bijsterveld Installaties en plaatst en installeert hij dagelijks zonnepanelen. Zijn werkplezier is enorm toegenomen en hij kan het goed vinden met zijn nieuwe collega’s. “Het omscholingstraject vindt niet wekelijks plaats en is om die reden goed te combineren met het werk. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt en het traject draagt ook écht wat bij aan mijn ontwikkeling in deze nieuwe functie”, vertelt Stefan.

Samenwerken met collega's bij Van Bijsterveld Installaties

Met de opgedane kennis en ervaring kreeg Stefan de kans om zijn nieuwe collega, die net was begonnen aan het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur, te begeleiden en in te werken. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees hier het omscholingstraject van Francis.


De ontwikkeling van Stefan na 1,5 jaar

Inmiddels heeft Stefan het omscholingstraject succesvol behaald. We vroegen aan hem hoe hij erop terugkijkt. Stefan vertelt: ''wat ik met name gaaf vond waren de mogelijkheden om door te groeien. Het vak als zonnepanelen monteur is erg veelzijdig en brengt veel uitdagingen met zich mee. Als nieuwe monteur begin je op het dak, waar je iedere dag verschillende daken tegenkomt. Het is een grote uitdaging om de installatie elke keer zo mooi mogelijk te installeren.''

Stefan vindt zijn technische baan helemaal geweldig en is nog lang niet uitgekeken op het werk als zonnepanelen monteur. Ook zijn werkgever John van Bijsterveld Installaties is erg blij met hem: ''Stefan heeft vanaf het begin veel motivatie en wilskracht getoond. Hij heeft zich in anderhalf jaar, enorm ontwikkeld en beheerst nu alle aspecten van het vak. Hij is een uitstekende teamspeler en kan goed samenwerken met andere zzp'ers vertelt hij. ook geeft John aan dat Stefan gezorgd heeft voor stabiliteit in de organisatie, omdat hij voorheen alleen maar werkte met zzp'ers. ''Stefan is de harde kern voor ons bedrijf! Dankzij zijn goede communicatieve skills met klanten en zijn vermogen om de installaties uitstekend uit te voeren, is hij een waardevolle aanwinst voor ons bedrijf.''


Stefan en Strevon hebben de samenwerking succesvol afgerondWerken in de techniek? Dat kan via Strevon!

Jij kunt net als Stefan ook starten als zonnepanelen monteur zonder ervaring in de techniek. Naast je werkzaamheden bij een nieuw bedrijf volg je via Strevon het gratis omscholingstraject, hierdoor kun jij een enorm snelle ontwikkeling maken in jouw nieuwe carrière. Het gratis omscholingstraject tot zonnepanelen monteur iets voor jou? Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de elektrotechniek en installatietechniek. Bezoek de pagina's voor meer informatie.


 

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?