Van kok naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject van Stefan

Van kok naar zonnepanelen monteur: omscholingstraject van Stefan

Carrièreswitch: omscholingstraject zonnepanelen monteur

Na jarenlang als ZZP-kok werkzaam te zijn, besloot 36-jarige Stefan  het roer om te gooien. De coronapandemie brak aan, zijn agenda liep leeg en financieel werd het steeds moeilijker om overeind te blijven. De situatie verslechterde en Stefan kwam voor een moeilijke beslissing te staan: blijf ik doorgaan als zelfstandig kok of laat ik mij omscholen voor een ander vak?


Werken bij Van Bijsterveld Installaties Driebruggen 

Dankzij het gratis omscholingstraject monteur duurzame techniek kon Stefan zich laten omscholen tot zonnepanelen monteur. Stefan licht toe: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en was bereid om een nieuw vak te gaan leren in de techniek.” Naast het volgen van het omscholingstraject kon hij direct starten bij het bedrijf Van Bijsterveld Installaties. Daar kreeg hij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als zonnepanelen monteur. Vanwege de combinatie werkend-leren werd Stefan’s financiële situatie stabiel en kreeg hij weer vertrouwen in de toekomst.


Omscholingstraject via Strevon

Tijdens de cursus behaalde Stefan het benodigde certificaat InstallQ, waarmee hij als erkende monteur aan de slag kon. Op dit moment is hij al ruim een jaar via Strevon werkzaam bij Van Bijsterveld Installaties en plaatst en installeert hij dagelijks zonnepanelen. Zijn werkplezier is enorm toegenomen en hij kan het goed vinden met zijn nieuwe collega’s. “Het omscholingstraject vindt niet wekelijks plaats en is om die reden goed te combineren met het werk. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt en het traject draagt ook écht wat bij aan mijn ontwikkeling in deze nieuwe functie”, vertelt Stefan.


Werken als zonnepanelen monteur

Met de opgedane kennis en ervaring kreeg Stefan de kans om zijn nieuwe collega, die net was begonnen aan het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur, te begeleiden en in te werken. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees hier het omscholingstraject van Francis.
In de aankomende tijd hoopt Stefan zichzelf nog verder te ontwikkelen en door te groeien tot voorman binnen Van Bijsterveld Installaties.


Werken in de techniek? Dat kan via Strevon!

Jij kunt net als Stefan ook starten als zonnepanelen monteur zonder ervaring in de techniek. Naast je werkzaamheden bij een nieuw bedrijf volg je via Strevon het gratis omscholingstraject, hierdoor kun jij een enorm snelle ontwikkeling maken in jouw nieuwe carrière. Het gratis omscholingstraject tot zonnepanelen monteur iets voor jou? Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de zonwering, elektrotechniek en installatie. Bezoek de pagina's voor meer informatie.


Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen