Omscholing zonnepanelen monteur: Francis zijn loopbaan
07 januari 2022 

Omscholing zonnepanelen monteur: Francis zijn loopbaan

Omscholen naar een andere branché 

Haal jij geen energie meer uit je werk? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Het overkwam 36-jarige Francis die dertien jaar geleden zijn carrière startte in de zorg. Na het afronden van zijn verpleegkundige opleiding is hij direct gaan werken. In zijn laatste werkzame maanden hielden duurzaamheids-vraagstukken hem steeds meer bezig. Het gevoel om een steentje te willen bijdragen aan een schone en groene omgeving nam toe. Francis dacht na over een nieuwe functie in een ander vakgebied. Maar welke opties heeft hij om zonder ervaring te werken in de techniek?

Gratis omscholingstraject tot zonnepanelen monteur

De volledig vergoede omscholingstrajecten van Strevon trokken zijn aandacht. Met het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur kon Francis vanaf nu iedere dag bezig zijn met duurzaamheid. Al snel kwam hij in contact met Recruiter Lennart. Daar vertelt hij het volgende over: “Na telefonisch contact met Lennart werd ik uitgenodigd voor een intakegesprek. Ik merkte direct dat hij mij verder kon helpen en het antwoord wist op mijn vraag. Ik had een fijne klik met het bedrijf en besloot om deze nieuwe kans met twee handen aan te grijpen.”

In anderhalf jaar wordt Francis via Strevon omschoolt tot volwaardig zonnepanelen monteur. Tijdens het omscholingstraject komen de volgende onderdelen aan bod:
 - Het behalen van VCA VOL certificaten (om veilig te kunnen werken),
- Praktijkcursus voor montage en installatie;
- Communicatietraining;
- Certificaten KvlNL en InstallQ erkenning, waarmee hij als erkende monteur aan de slag kan.

Twijfels over omscholen? De manier om zeker te zijn van je keuze

Voorafgaand liep Francis een dagje mee als zonnepanelen monteur bij Van Bijsterveld Installaties, om er zeker van te zijn dat hij de juiste keuze zou maken. Francis licht toe: “Deze nieuwe functie paste mij direct. Ik werd erg enthousiast over het bedrijf en dat gevoel was geheel wederzijds.”  Ruim een paar maanden later is Francis met veel werkplezier werkzaam bij Van Bijsterveld Installaties. Samen met collega Stefan, die ook het omscholingstraject volgde via Strevon, werkt hij nauw samen. Francis vertelt daarover: “Het is fijn om van hem te mogen leren. Hij is ervaren en heeft hetzelfde traject als mij doorlopen. Op langer termijn hoop ik mijn kennis ook over te brengen aan een toekomstig nieuwe collega.” Benieuwd naar Stefan's verhaal? Lees hier zijn omscholingsverhaal.

Kom werken in de techniek!

Ben jij net als Francis ook opzoek naar een nieuwe uitdaging? Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als zonnepanelen monteur? Naast het traject, leer je direct in de praktijk waardoor je een enorm snelle ontwikkeling maakt in jouw nieuwe carrière. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel het omscholingstraject tot zonnepanelen monteur.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de elektrotechniek en installatietechniek. Bezoek deze pagina's voor meer informatie.

Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt.
Spreken we elkaar snel?