Omscholingstraject elektromonteur: Bob zijn verhaal
11 december 2021 

Omscholingstraject elektromonteur: Bob zijn verhaal

Omscholingstraject elektromonteur Strevon

Veel scholieren vinden het lastig om na hun middelbare school periode een bij hen passende opleiding te vinden. In zo’n geval kiezen deze scholieren er vaak voor om direct te gaan werken, maar later kan het zijn dat zij spijt krijgen van deze keuze. De 29-jarige Bob heeft een soortgelijk verhaal. Hij stopte met school, na zijn vierde jaar havo. Hij werkt op dit moment als elektromonteur en volgt een gratis omscholingstraject tot elektromonteur via Strevon. In deze blog lees je meer over zijn weg naar een nieuwe baan middels de opleiding als elektromonteur!

Omscholen naar elektromonteur

Bob vertelt zelf het volgende over zijn loopbaan: ''Na mijn schooltijd (havo, dat ik tot en met het vierde jaar heb gevolgd), ben ik direct begonnen met werken. Ik heb veel verschillende baantjes gehad, en ik ben uiteindelijk een paar jaar in de logistieke sector blijven werken. Omdat ik geen diploma’s en ook geen ervaring had, was het lastig om een nieuwe baan in een nieuwe branche te vinden. Ik had interesse en affiniteit met techniek, maar kon bijna nergens ‘direct’ aan de slag als bijvoorbeeld elektromonteur. Het was voor mij een pittige zoektocht.''

Ontwikkelen als leerling elektrotechniek 

Bob kwam online in contact met Strevon en reageerde op een omscholing vacature tot elektromonteur. Bob vertelt hoe dit proces verliep afgelopen zomer: ''Via Strevon kreeg ik de kans om gratis een omscholingstraject te volgen binnen de elektrotechniek. Dit was voor mij de kans om een carrière-switch van logistiek naar techniek te maken. Na een fijn gesprek met Recruiter Lennart op het kantoor van Strevon,  mocht ik een dag meelopen bij Hoogendoorn Elektrotechniek in Hazerswoude-Dorp. Door deze meeloopdag werd ik alleen maar enthousiaster. Ik wist vanaf toen zeker dat ik verder wilde in de elektrotechniek als leerling elektromonteur!''

Werken bij Hoogendoorn Elektrotechniek Hazerswoude-Dorp

Op dit moment werkt Bob ruim zeven maanden via Strevon bij Hoogendoorn Elektrotechniek. Bob vertelt hoe hij de afgelopen zeven maanden heeft ervaren: ''Ik heb het hier echt naar m'n zin en heb mezelf snel kunnen ontwikkelen tot elektromonteur. Ik pak de werkzaamheden steeds sneller op en werk vaker volledig zelfstandig. De trainingen en cursussen die ik krijg, zijn ook prima te combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden. Het opleidingstraject is goed te volgen en sluit perfect aan op het basisniveau van het elektrotechniek dat ik al beheers.''

Wat je leert als elektromonteur

Het is wellicht leuk om te weten wat Bob nou in de praktijk doet. Bob is als elektromonteur dagelijks bezig met verschillende elektrotechnische installaties. Het gaat daarbij niet alleen om de daadwerkelijke aanleg van elektriciteit, maar ook om het het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan elektrische apparaten, schakelmateriaal, elektrische bedrading en het oplossen van storingen. Het werk van een elektromonteur is dus erg afwisselend en zit vol uitdagingen! Naast alle technische aspecten van het vak van een elektromonteur zijn bepaalde soft skills ook belangrijk in de elektrotechniek. Goede communicatie is heel belangrijk, zowel met je collega's als met klanten. Dit heeft te maken met de veiligheid en productiviteit van het werk. 

Werkzaamheden leerling elektromonteur

Tijdens het interview met Bob hebben we zijn werkdag via video vastgelegd. Wil jij zien hoe een werkdag van Bob in de elektrotechniek er in vogelvlucht uitziet? Bekijk hieronder de video!

Gratis omscholingstraject in de techniek

Jij kan je ook laten omscholen! Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de techniek en wil jij het beste uit jezelf halen? Laat je doormiddel van het gratis omscholingstraject in de elektrotechniek omscholen tot monteur! Neem gerust een kijkje op deze pagina.

Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de Zonnepanelen en Installatietechniek. Bezoek de pagina's voor meer informatie.


Over de schrijver

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Job van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot elektromonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over Strevon en de omscholing!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!