Omscholingstraject elektromonteur: Quinten’s verhaal

Omscholingstraject elektromonteur: Quinten’s verhaal

Werken in de techniek

Onderstaand artikel is het verhaal van Quinten, die zich om heeft laten scholen tot elektromonteur, bij Strevon. De reden hiervoor was dat Quinten plezier miste in zijn werk. Op dit moment werkt Quinten bij JR Techniek in Harmelen waar hij dagelijks bezig is met elektra werkzaamheden. Lees meer over zijn omscholingstraject naar de elektrotechniek.

Doorontwikkelen als elektromonteur

Mijn naam is Quinten en ik ben 24 jaar oud. Ik heb een opleiding in marketing en communicatie gedaan, maar ben uiteindelijk begonnen met werken in de logistiek. Tijdens het werken merkte ik aan mezelf dat ik een vak in de techniek wilde gaan leren. Ook miste ik het plezier in mijn werk, omdat ik mij niet goed kon doorontwikkelen.

Gratis omscholen elektrotechniek, via Strevon

Via een advertentie op Instagram ben ik terecht gekomen bij Strevon. Strevon gaf mij de kans om een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek te volgen. Aangezien ik een vak in de techniek wilde gaan leren kwam dit perfect uit! Na een goed gesprek met opleidingsmanager Lennart, ben ik de uitdaging aangegaan.

Werken bij JR Techniek Harmelen als elektromonteur

Momenteel werk ik met erg veel plezier bij JR Techniek in Harmelen waar ik dagelijks bezig ben met elektra werk. Hierbij moet je denken aan het aanleggen van bedrading, verlichting, schakelaars en stopcontacten tot het installeren van een nieuwe groepenkast of aardlekschakelaar. De opleiding is goed te combineren met het werk, omdat ik de opleiding in de avonduren volg. Ik ben erg blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan, dankzij het opleidingstraject kon ik direct starten als elektromonteur. Voor mij is dit een tweede kans.

BBL opleiding tot elektromonteur 

Het belangrijkste voor mij is dat ik een baan heb, waarin ik dagelijks plezier heb. Dankzij Strevon heb ik dat bereikt. Ook heb ik mezelf de afgelopen maanden kunnen ontwikkelen tot zelfstandig monteur in de elektrotechniek. Ik hoop dat ik mezelf in de toekomst steeds kan blijven doorontwikkelen. 

Opleidingstraject elektrotechniek? Bekijk deze video!

Strevon heeft speciaal een video gemaakt van het verhaal van Quinten.


Gratis omscholen naar de techniek

Wil jij je ook graag laten omscholen in de techniek? En ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarin jij wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Bekijk het gratis opleidingstraject in de elektrotechniek en neem gerust contact op voor meer informatie.

Liever werken in een andere functie? Strevon biedt ook gratis omscholingstrajecten aan in de Zonwering, Zonnepanelen en Installatie. Bezoek de pagina's voor meer informatie.


Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.
Reactie plaatsen