Van restaurant manager naar installatiemonteur: Omscholing Tim
16 mei 2022 

Van restaurant manager naar installatiemonteur: Omscholing Tim

Op het moment dat alle restaurants in Nederland haar deuren moesten sluiten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, kwam er na 1,5 jaar een einde aan Tim zijn loopbaan in de horeca. “Mijn tweede contract liep af en ik merkte dat ik het steeds minder leuk begon te vinden” licht Tim toe. Ook de vrienden van Tim ervaarden hetzelfde probleem: het urenlang zwoegen tegen minder goede arbeidsvoorwaarden. ‘Dat kan anders’ bedacht Tim. Toen hij samen met zijn vriendin een huis kocht en deze ging verbouwen, ontdekte hij zijn passie voor de techniek. Lees hieronder zijn omscholingsverhaal!

Nadat Tim de horeca opleiding aan de hotelschool in Amersfoort én de opleiding International Hospitality Management aan de hogeschool in Leeuwarden had afgerond, wilde hij niet opnieuw de schoolbanken in. “Een volledige opleiding vond ik iets te. Ik had zin om weer lekker te werken” geeft Tim aan. Op het internet zocht hij naar mogelijkheden voor een werk-leer-traject in de technische branche. “Een vriend van mij is loodgieter en die vertelde mij dat er steeds meer interne opleidingen worden aangeboden door middel van omscholingstrajecten. Zodoende kwam ik op het omscholingstraject van Strevon, waar ik naast praktijkgerichte cursussen opgeleid kan worden in een bedrijf.”


“Eerlijk gezegd ging ik vrij blanco het sollicitatiegesprek in” licht Tim toe. “De elektrotechniek sprak mij aan, maar ik wilde er voornamelijk achter komen wat Strevon inhield en wat zij voor mij konden betekenen.” Op het moment dat Tim op gesprek kwam, was er voor hem geen werkplek beschikbaar in de elektrotechniek. Samen met de opleidingsadviseur van Strevon, zijn ze op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid. In Ede werkt Strevon samen met Energie voor Elkaar, een toekomstgericht bedrijf in de duurzame energietransitie. Tim mocht een dag meelopen bij het installatiebedrijf Energie voor Elkaar. “Tijdens de meeloopdag kwamen er verschillende werkzaamheden aan bod. Zo werd er tijd gestoken in de begeleiding en de basis van installatietechniek. Dat voelde direct heel goed aan” licht hij toe.

Tim werkt nu drie maanden bij ZON Energie Connect Nederland, het installatiebedrijf van Energie voor Elkaar. Daar vertelt hij het volgende over: “De ene dag houd ik mij bezig met het installeren van warmtesets, waarbij ik de cv-ketel vervang en het huis aansluit op de stadsverwarming. Dat zijn vrij eentonige werkzaamheden doordat je iedere keer hetzelfde doet. Maar we hebben ook veel onderhoudscontracten lopen bij woningbouwvereniging en daar komen allerlei verschillende soorten klussen voorbij. Op één dag staan er soms wel acht verschillende klussen gepland. De ene keer vervangen we een kraantje of repareren we een riolering. Terwijl we bij de volgende klus een warmteset aansluiten.”

Tijdens deze klussen werkt Tim vaak samen met andere collega’s onder begeleiding van een hoofdmonteur. Heel af en toe voert hij makkelijke werkzaamheden zelfstandig uit. Daarnaast is er binnen het team voldoende tijd voor ontspanning. Iedere week sluiten Tim en zijn collega’s af met een vrijdagmiddagborrel en binnenkort bezoeken ze met z’n allen een installatietechniek beurs.


Tim is altijd al een ochtendmens geweest, waardoor de vroege ochtenden als installatiemonteur hem beter bevallen dan de late werkavonden in de horeca. “Doordat ik iedere dag iets anders kan doen als installatiemonteur, ga ik met veel plezier naar mijn werk. We komen bij verschillende mensen thuis, waarmee we een praatje maken. Daarnaast hebben we buiten en binnen werkzaamheden. Deze afwisseling zorgt ervoor dat ik mijn baan erg leuk vindt.” Tim ervaart in zijn baan als installatiemonteur betere doorgroeimogelijkheden en een prettig leerproces.

Op dit moment heeft Tim zijn VCA behaald, waardoor hij veilig aan het werken is. Vanaf juni start hij de basisopleiding installatietechniek. Hij hoopt veel materiaalkennis op te doen en simpele tips en tricks te leren die hij direct kan toepassen in de praktijk.

Lijkt het jou, net als Tim, leuk om te werken in de installatietechniek? Wil jij een uitdagende baan, waarin je direct een goed salaris ontvangt en wordt opgeleid tot volwaardig installateur? Start dan net als Tim met het omscholingstraject installatietechniek bij Strevon.

“Als je een switch wilt maken en net als ik een nieuwe passie hebt ontdekt voor techniek en verantwoordelijkheden draagt, dan kan ik je het omscholingstraject van Strevon van harte aanraden” aldus Tim.

Wil jij jouw mogelijkheden ontdekken? Bekijk de omscholing tot installatietechniek voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op.


Over de schrijver
In mijn rol als recruiter spreek ik dagelijks sollicitanten en koppel deze aan de juiste bedrijven. Dit zijn bedrijven waar wij mee samenwerken en die op zoek zijn naar startende monteurs. Het helpen van mensen in hun omscholing geeft mij enorm veel energie. Om startende monteurs te zien ontwikkelen is enorm gaaf en motiverend. Het is betekenisvol werk en je maakt als recruiter echt impact op de levens van startende monteurs. Die impact zit hem in het feit dat ik adviseer in welke opleiding en welk bedrijf het beste bij een monteur past.

Nieuwsgierig geworden?

Hoi! Ik ben Lennart van Strevon. 

Ik help je graag verder. Als je op de knop hieronder klikt, dan stuur ik je meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur, en plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in. Ook sta ik je graag te woord als je nog twijfelt. Spreken we elkaar snel?

50%
Ontvang meer informatie over het omscholingstraject tot installatiemonteur van Strevon!
Ontvang meer informatie en vraag je vrijblijvend aan voor de omscholing!
Ja, ik wil meer informatie!
Opleidingsadviseur Lennart - Strevon