Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

De beste monteur montage vacatures

vind je bij Strevon

Monteur montage vacatures

Het internet staat helemaal vol met vacatures voor elektromonteurs. Een elektromonteur wordt soms ook aangeduid als een montage monteur. Er is een grote vraag naar personeel, maar niet genoeg vakmensen om al die posities te vullen. Ben jij een montage monteur en zoekende naar de perfecte vacature? Of wil je graag omscholen naar montage monteur? Dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt om jouw droombaan te vinden.


We gaan hieronder in op de functie van elektromonteur, veelvoorkomende functieomschrijvingen, functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en het salaris. Ook vertellen we je meer over de vacatures die je bij Strevon kunt vinden.

Greep uit openstaande elektrotechniek vacatures

Quinten blij opleiding elektro

Linssen Elektrotechniek -Amsterdam

Start als leerling elektromonteur bij Linssen Elektrotechniek in Amsterdam. Dé specialisten in de elektrabranche gericht op beveiliging, datacommunicatie en telecommunicatie.

Hoogendoorn Elektrotechniek

- Hazerswoude

Met meer dan 21 jaar ervaring in Elektrotechniek is Hoogendoorn Elektrotechniek een begrip in de omgeving Hazerswoude. Start in dit hechte familiebedrijf als leerling elektromonteur!

Elektromonteur - Strevon - opleidingen - omscholen techniek - Knotters Elektra Oudewater

Knotters Elektra

- Oudewater

Lijkt het werken met brand- en inbraakbeveiliging, datanetwerken, mechanische ventilatie en elektrotechniek jou gaaf? Dan is het familiebedrijf Knotters Elektra in Oudewater op zoek naar jou! 

Wat houdt de functie montage monteur in?

Elektromonteur is een van de functies binnen het grote werkveld van de elektrotechniek. Het werk van een elektromonteur is heel divers. Het ligt er ook maar net aan waar je werkzaam bent. Sommige bedrijven hebben hun eigen elektromonteurs in dienst en bij andere bedrijven werk je steeds aan opdrachten van klanten.


Werkzaamheden montage monteur

Waar je ook werkt, je bent als elektromonteur altijd bezig met elektra. Dit kan het monteren van elektrotechnische apparaten zijn, maar ook het aanleggen, repareren en renoveren van elektrotechnische installaties. Ook onderhoud en storingen oplossen behoren tot het werk van een elektromonteur. 


Specialisaties binnen elektrotechniek

Er is binnen het vak van monteur zoveel te leren dat je eenvoudig voor bepaalde specialisaties kunt kiezen.

Functieomschrijving monteur montage vacatures

Zodra je op zoek gaat naar vacatures of omscholingstrajecten voor elektromonteurs, is het goed om te weten wat de functieomschrijving ongeveer zal zijn. Zo kun jij je voorbereiden op sollicitatiegesprekken en weet je een beetje wat je te wachten staat.


Technische affiniteit

In de omschrijving zal altijd de vraag staan of je technisch ingesteld bent. Dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het werk van elektromonteur. Enige technische affiniteit en wellicht alvast wat basiskennis is een vereiste. 


Aanpassingsvermogen & flexibiliteit

Ook zal er gevraagd worden om flexibiliteit. De montage werkzaamheden zijn soms zo verschillend dat geen dag hetzelfde zal zijn. Dit vraagt om aanpassingsvermogen en een praktische instelling.

Functie-eisen montage monteur 

Dan zijn er natuurlijk nog de harde eisen die worden gesteld. 


Mbo niveau 2, 3 of 4 diploma

Bij een vacature zonder omscholingstraject zal er gevraagd worden naar een relevant diploma. Dit kan een mbo niveau 2, niveau 3 of niveau 4 diploma zijn, maar ook een hbo diploma. Is de vacature inclusief een omscholingstraject? Dan is een diploma geen vereiste. 


Rijbewijs B

Vaak is het van belang dat je in bezit bent van rijbewijs B. Als elektromonteur moet je vaak naar klussen en klanten toe. Dan is het fijn als je zelfstandig op pad kan wanneer nodig of als chauffeur kunt fungeren.


Overige functie-eisen

Afhankelijk van de werkgever kunnen er nog allerlei andere functie-eisen worden gesteld zoals een aantal jaar ervaring, leidinggevende kwaliteiten, specialistische kennis, bijscholingstrajecten, bepaalde certificaten of het goed kunnen werken in teamverband.

Montage monteur job arbeidsvoorwaarden 

De arbeidsvoorwaarden voor een baan als montage monteur zijn vaak erg goed. De werkgevers moeten tenslotte met elkaar concurreren om de juiste mensen aan te trekken. Daarom wordt er vaak een interessant pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden.


Ook heb je vaak de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen je baan. Wie weet kun je zelfs al binnen een paar jaar doorgroeien naar een hogere functie. Bij goed presteren is er sowieso vrijwel altijd uitzicht op een vast contract. 

Hoeveel verdient een montage monteur? 

Als montage monteur heb je een mooi salaris om iedere maand naar uit te kijken. Voor een beginnende monteur ligt dit salaris tussen de €2250 en €2750 bruto per maand. Dit kan echter oplopen tot wel €4500 bruto per maand voor zeer kundige vakspecialisten. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe hoger je salaris dus zal zijn.


Start je jouw carrière in de techniek via een omscholingstraject? Dan verdien je vanaf het begin al salaris en heb je geen opleidingskosten. Dit is voordelig en interessant voor iedereen die vanuit een andere branche wil omscholen.

Vacatures van Strevon

Bij Strevon zetten we de allermooiste monteur vacatures voor je op een rij. Dit zijn allemaal posities waar een omscholingstraject aan gekoppeld is. Je hoeft dus nog geen ervaring te hebben in de elektrotechniek. Affiniteit met techniek is voldoende!


Wij bieden meerdere werkplekken aan in de omgeving Utrecht, Rotterdam, Amersfoort, Veenendaal en Amsterdam. Zo ga jij aan de slag bij een van onze partners binnen de elektrotechniek. Dit gebeurd altijd met de beste begeleiding en coaching die we je kunnen bieden.


Iedereen bij Strevon vindt het belangrijk, dat elke werknemer doet en leert wat bij hem past. Daarom werven, selecteren en koppelen wij iedere werknemer met zorg bij een passende werkgever. Zo kom jij tot je recht en kun je groeien in zelfstandigheid. En dit alles met een salaris vanaf het moment dat je start. 


Benieuwd naar een overzicht van alle openstaande monteur montage vacatures? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op. We matchen je graag met de beste vacature binnen elektrotechniek voor jou! 

50%
Meer informatie aanvragen
Ontvang meer informatie over montage monteur vacatures & omscholingstrajecten.
Ja, ik wil meer informatie!
2 Zonnepanelen Monteurs Strevon Groenpand Monteurs

Veelgestelde vragen

Wat houd de functie van montage monteur  in?

Een elektromonteur is iedere dag bezig met allerlei werkzaamheden die te maken hebben met elektra. Dit kan gaan om de aanleg van elektriciteit, maar ook het onderhoud van schakelmateriaal, bedrading of apparaten. Het oplossen van storingen is ook vaak een onderdeel van de werkzaamheden van een elektromonteur.


Welke opleiding voor montage monteur?

Voor het beroep elektromonteur heb je minimaal een mbo opleiding (elektrotechniek) niveau 2 nodig. Dit wordt ook wel de beroepsopleiding elektromonteur genoemd. Je kunt daarbij kiezen tussen de specialisaties monteur elektrotechnische installaties en monteur elektrotechnische systemen.


Wat is het verschil tussen een elektricien en een montage monteur?

Elektricien is simpelweg een andere benaming voor elektromonteur. Een elektromonteur wordt ook wel eens monteur elektrotechniek genoemd. Als monteur ben je gespecialiseerd in de installatie, onderhoud, reparatie en testen van elektrotechnische systemen en installaties.


Is er veel vraag naar montage monteurs?

Er is veel vraag naar alle soorten technisch personeel, ook elektromonteurs. Technische vacatures blijven vaak lang open staan. Daarom heb je na het volgen van een opleiding elektrotechniek een goede kans op een baan.