Montage monteur vacatures van Strevon

Monteur montage vacatures

Het internet staat helemaal vol met vacatures voor montage monteur. Ben jij een montage monteur en zoekende naar de perfecte vacature? Of wil je graag als montage monteur aan de slag, maar heb je geen voor opleiding? Dan is het omscholingstraject van Strevon geschikt voor jou. 


Bij het omscholingstraject van Strevon ga je als montage monteur in dienst bij een bedrijf in de elektrotechniek en ontvang je dus direct een goed salaris. De kneepjes van het vak leer je dus in de praktijk. Daarnaast volg je onder werktijd een opleiding die volledig wordt vergoed door jouw werkgever. Ook worden alle opleidingsdagen gewoon doorbetaald. Na 1,5 jaar ben je volledig gecertificeerd monteur montage. 

Wat houdt de functie montage monteur in?

Montage monteur is een van de functies binnen het grote werkveld van de elektrotechniek. Het werk van een monteur montage is heel divers. Het ligt er ook maar net aan waar je werkzaam bent. Sommige bedrijven hebben hun eigen elektromonteurs in dienst en bij andere bedrijven werk je steeds aan opdrachten van klanten.


Werkzaamheden montage monteur

Waar je ook werkt, je bent als monteur montage altijd bezig met elektra. Dit kan het monteren van elektrotechnische apparaten zijn, maar ook het aanleggen, repareren en renoveren van elektrotechnische installaties. Ook onderhoud en storingen oplossen behoren tot het werk van een elektromonteur. 


Specialisaties binnen elektrotechniek

Er is binnen het vak van monteur zoveel te leren dat je eenvoudig voor bepaalde specialisaties kunt kiezen.

Functie-eisen montage monteur 

Als je op een monteur montage vacature wilt reageren zijn er enkele functie-eisen waar je aan moet voldoen. Hieronder sommen wij de functie eisen op die bij een monteur montage vacature veelal worden gevraagd. 


Mbo niveau 2, 3 of 4 diploma

Bij vacatures monteur montages zal er veelal gevraagd worden naar een relevant diploma. Dit kan een mbo niveau 2, niveau 3 of niveau 4 diploma zijn, maar ook een hbo diploma in de richting van montage monteur.Wil je via het omscholingstraject van Strevon aan de slag. Dan is er geen voor opleiding nodig. 


Rijbewijs B

Voor een monteur montage vacaturereis het van belang dat je in bezit bent van rijbewijs B. Als elektromonteur moet je vaak naar klussen en klanten toe. Dan is het fijn als je zelfstandig op pad kan wanneer nodig of als chauffeur kunt fungeren.


Overige functie-eisen

Afhankelijk van de werkgever kunnen er nog allerlei andere functie-eisen worden gesteld zoals een aantal jaar ervaring, leidinggevende kwaliteiten, specialistische kennis, bijscholingstrajecten, bepaalde certificaten of het goed kunnen werken in teamverband.

Zie jij jezelf wel werken als elektromonteur?

Lees wat onze monteurs zeggen!

"Iedereen kan een lamp aan en uit zetten. Hier leer je de werking daarachter."

'Ik vond het vroeger altijd al leuk om technische klusjes op te pakken en dit gevoel is nooit weggegaan. Alles wat ik via het omscholingstraject leer, kom ik ook tegen in mijn werk. In de afgelopen maanden heb ik een enorm snelle ontwikkeling doorgemaakt en kan ik al steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. De persoonlijke begeleiding in de praktijk draagt echt iets bij aan mijn ontwikkeling als elektromonteur."

Omscholing Elektrotechniek Strevon ROVC

Elroy - Leerling monteur via Strevon

“De uitweg om zonder opleiding te starten in de elektrotechniek."

"Nadat ik 15 jaar gewerkt heb in een supermarkt, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik zocht een plek waar ik een technisch vak kon leren, maar had geen behoefte om terug naar school te gaan. Via Strevon werk ik nu bij een leuk bedrijf waar ik helemaal op mijn plek zit. Ik behaal certificaten en volg cursussen om de elektrotechniek onder de knie te krijgen.”

Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Jamal die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

Jamal - Leerling monteur via Strevon

Montage monteur job arbeidsvoorwaarden 

De arbeidsvoorwaarden voor een baan als montage monteur zijn vaak erg goed. De werkgevers moeten tenslotte met elkaar concurreren om de juiste mensen aan te trekken. Daarom wordt er vaak een interessant pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden.


Ook heb je vaak de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen je baan. Wie weet kun je zelfs al binnen een paar jaar doorgroeien naar een hogere functie. Bij goed presteren is er sowieso vrijwel altijd uitzicht op een vast contract

Hoeveel verdient een montage monteur? 

Als montage monteur heb je een mooi salaris om iedere maand naar uit te kijken. Voor een beginnende monteur ligt dit salaris tussen de €2250 en €2750 bruto per maand. Dit kan echter oplopen tot wel €4500 bruto per maand voor zeer kundige vakspecialisten. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe hoger je salaris dus zal zijn.


Start je jouw carrière in de techniek via een omscholingstraject? Dan verdien je vanaf het begin al salaris en heb je geen opleidingskosten. Dit is voordelig en interessant voor iedereen die vanuit een andere branche wil omscholen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de salarissen in de elektrotechniek

Veelgestelde vragen

Wat houd de functie van montage monteur  in?

Een elektromonteur is iedere dag bezig met allerlei werkzaamheden die te maken hebben met elektra. Dit kan gaan om de aanleg van elektriciteit, maar ook het onderhoud van schakelmateriaal, bedrading of apparaten. Het oplossen van storingen is ook vaak een onderdeel van de werkzaamheden van een elektromonteur.


Welke opleiding voor montage monteur?

Voor het beroep elektromonteur heb je minimaal een mbo opleiding (elektrotechniek) niveau 2 nodig. Dit wordt ook wel de beroepsopleiding elektromonteur genoemd. Je kunt daarbij kiezen tussen de specialisaties monteur elektrotechnische installaties en monteur elektrotechnische systemen.


Wat is het verschil tussen een elektricien en een montage monteur?

Elektricien is simpelweg een andere benaming voor elektromonteur. Een elektromonteur wordt ook wel eens monteur elektrotechniek genoemd. Als monteur ben je gespecialiseerd in de installatie, onderhoud, reparatie en testen van elektrotechnische systemen en installaties.


Is er veel vraag naar montage monteurs?

Er is veel vraag naar alle soorten technisch personeel, ook elektromonteurs. Technische vacatures blijven vaak lang open staan. Daarom heb je na het volgen van een opleiding elektrotechniek een goede kans op een baan.