Werken en leren als elektromonteur via Strevon. Het verhaal van Quinten die een gratis opleidingstraject in de elektrotechniek volgt.

 Vacatures techniek hbo

Strevon heeft jouw volgende uitdaging! 

bbl leerling gezicht voor mijn bedrijf

Direct aan de slag?

Ben je nog niet werkzaam in de techniek maar zou je wel graag de overstap willen maken naar het beroep van de toekomst? Met de omscholingstrajecten van Strevon kun je direct aan de slag. Ook zonder ervaring of vooropleiding kun je direct aan de slag. Enige affiniteit met techniek, een goede portie enthousiasme en een beetje doorzettingsvermogen zijn de enige vereisten. 

De omscholingstrajecten van Strevon zijn kosteloos en je krijgt vanaf dag één salaris! Onze omscholingstrajecten bieden je de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan bij een bedrijf in je eigen regio, met een bedrijfscultuur die bij jou past. Ons streven is opleidingsplek te vinden op maximaal 30 minuten rijden van je eigen huis. 

Je leert het vak in de praktijk en mag altijd meekijken met ervaren collega’s. Wanneer je er klaar voor bent, ga je steeds meer werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Strevon zorgt voor de coaching, en bij het behalen van je doelen, groeit je salaris. 

Na afronding van de opleiding kun je zelfstandig aan de slag en kun je werkervaring opdoen die je later weer kunt gebruiken om te solliciteren voor een van de uitdagende HBO techniek vacatures. Wil je meer weten over omscholen naar de techniek? Neem dan contact op met Strevon

Lees hier alles over de vacatures techniek hbo

Wil je aan de slag in de techniek op HBO niveau? Bekijk dan onze vacatures in techniek op HBO niveau. Uitdagende functies die aansluiten bij je kennis en die je de mogelijkheid bieden om je verder te ontwikkelen bij leuke ondernemingen met een passie voor techniek! Meer weten over HBO techniek? Bekijk nu de uitdagende en gevarieerde HBO techniek opleidingen. Werken in de techniek is leuk, afwisselend en uitdagend. Er zijn veel openstaande vacatures, en de doorgroeimogelijkheden zijn prima in orde! 

Strevon - vacature verwarmingsmonteur Leiden

Omscholen naar de techniek

Wil je in de techniek aan de slag? Je kan nu ook zonder diploma direct starten met een omscholing. Wanneer je de omscholing hebt afgerond en een aantal jaar werkervaring opgedaan hebt, kun je solliciteren voor een leuke techniek vacatures op HBO niveau. Hier lees je nu alles over vacatures HBO techniek en kun je direct solliciteren. 

Verschillende functies in de techniek 

De techniek branche is ontzettend breed, dus je vindt er allerlei verschillende functies. Alleen al op HBO niveau is de keuze groot. Je vindt op deze pagina bijvoorbeeld verschillende vacatures in de civiele techniek op HBO niveau. Ook als werktuigbouwkundige, civiel ingenieur of software ontwikkelaar kun je vrijwel altijd direct aan de slag.

De civiel techniek HBO vacatures leiden vaak naar een leidinggevende of adviesfunctie. Word projectleider of ingenieur bij een overheidsinstantie en denk mee over de infrastructuur of over de weg- en waterbouwplannen van de toekomst. Ook kun je werkvoorbereider worden. Een mooie functie waarbij je veel verantwoordelijkheid draagt.

Installatiemonteur Werkdag Werkplezier TIB De Boer Strevon

Salaris in de techniek 

De salarissen in de techniek zijn goed. Mede dankzij het tekort aan personeel wordt er nu extra goed betaald. Daarnaast kun je in de techniek flink doorgroeien en dus gedurende je loopbaan steeds meer gaan verdienen.Gemiddeld ligt het geboden salaris in de techniek vacatures op HBO niveau rond de € 3000,- bruto per maand, maar dit is sterk afhankelijk van je kennis en eventuele werkervaring.

Wanneer je flink wat werkervaring op hebt gedaan, kun je in de techniek zomaar € 5000,- bruto per maand gaan verdienen. Een ervaren technisch manager komt vaak tot een salaris van rond de 5000 euro bruto per maand. Alles over het HBO techniek salaris lees je hier. 

Doorgroeimogelijkheden in de techniek

Geen enkele branche is zo divers en breed als de techniek. Van zonnepanelen techniek tot assemblagemedewerker of werktuigbouwkundig ingenieur: op elk niveau is er een leuke vacature te vinden. Ook software ontwikkelaars horen bij de techniekbranche.

Zo kun je binnen de techniek beginnen met een omscholingstraject tot loodgieter en daarna doorgroeien tot projectmanager. Als projectmanager ben je eindverantwoordelijk voor een project. Niet alleen de planning hoort daarbij, maar jij bewaakt ook het budget. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor zowel leveranciers als medewerkers en jij weet altijd precies hoe het project ervoor staat. Zo kun je van MBO techniek doorgroeien naar een HBO techniek functie. Ook HBO techniek vacatures zijn er meer dan voldoende.

Veelgestelde vragen:

Welke HBO techniek vacatures zijn er?
Er zijn veel verschillende HBO techniek vacatures. Denk aan een functie als projectleider, of software ontwikkelaar. Ook vacatures voor werktuigbouwkundige of juist docent techniek zijn vrijwel altijd beschikbaar op HBO niveau. In de techniek is de werkgelegenheid groot en je hebt de vacatures voor het uitzoeken!


Welke opleiding heb ik nodig voor HBO techniek?
Je bent toelaatbaar voor een HBO techniek opleiding met een HAVO diploma met de profielen Natuur & Gezondheid (Natuurkunde of NLT of O&O vereist) en Natuur & Techniek. Ook met een VWO diploma met het profiel Economie & Maatschappij (Natuurkunde vereist), Natuur & Gezondheid (Natuurkunde of NLT of O&O vereist) en Natuur & Techniek ben je direct toelaatbaar. Ook een MBO 4 diploma geeft toegang tot een HBO techniek opleiding. 

Wat is het HBO techniek salaris?
Het gemiddelde HBO techniek salaris ligt rond de € 3000,- bruto per maand.Dit is sterk afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Heb je al enige werkervaring en relevante kennis? Dan kan je startsalaris zomaar al rond de € 3000,- bruto liggen. Ook groei je in de techniek snel door, je salaris groeit flink mee wanneer jij niet bang bent voor een beetje uitdaging en je kennis op peil weet te houden.


Wil je werkervaring opdoen in de bouw en techniek?
Bekijk dan al onze actuele bouw en techniek vacatures. Ben je op zoek naar techniek vacatures op MBO niveau? Bekijk dan onze omscholing naar MBO techniek vacatures.