Monteur-aan-de-slag

Werk zonder diploma? In de techniek ben je altijd welkom! 

Strevon helpt jou graag verder

Strevon helpt jou graag verder

Je bent bij Strevon altijd welkom dus ook zonder diploma kan je vandaag nog starten met een baan zonder diploma! En terwijl je werkt leer je hier een prachtig technisch beroep waarin je carrière kan maken en door kan groeien. 

In de techniek kan je succesvol worden zonder diploma

De salarissen in de techniek zijn goed. Deels komt dit door de sterke vraag naar technisch personeel, anderzijds zijn er goede afspraken gemaakt in de cao metaal en techniek, waardoor jij de komende jaren al verzekerd bent van verschillende loonsverhoging

Daarnaast is werken in de techniek garantie voor afwisseling en uitdaging. Er zijn heel veel verschillende functies, waardoor jij altijd de uitdaging vindt die je zoekt.


Nieuwsgierig geworden? Vraag gerust meer informatie aan!

Werken in de techniek zonder diploma is mogelijk met Strevon! 

Een fulltime baan zonder diploma vind je in de omscholingstrajecten van Strevon. Je krijgt een leuke baan bij een technisch bedrijf bij jou in de buurt. We streven naar maximaal 30 minuten rijden van je woonplaats. 

Wij van Strevon verzorgen de coaching zodat jij het maximale uit je opleiding haalt! Klinkt dat als muziek in je oren en wil je een leuke baan vinden zonder diploma? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij hebben ruim voldoende leuke vacatures in de techniek zonder diploma. Zo kun je per direct aan de slag bij jouw nieuwe technische werkgever.


Onze omscholingstrajecten zijn er in vier verschillende richtingen, waarmee je altijd de juiste basis hebt voor een uitdagende technische carrière. De omscholingstrajecten werken allemaal hetzelfde, alleen het werkveld is anders.

Kies voor:

Een baan zoeken zonder diploma is geen probleem in de techniek!

Fulltime vacatures zonder diploma: BBL vacatures

De omscholingen van Strevon zijn gebaseerd op werken en leren zonder diploma bij de start. Je hebt dan per direct werk zonder diploma, ideaal voor mensen die niet zitten te wachten op dikke lesboeken of lange schooldagen. 

Meteen met je handen werken en praktijkervaring opdoen, dat is hoe wij werken! Vanaf dag één krijg je salaris voor je werkzaamheden, en je doet de nodige kennis op om later door te kunnen groeien naar andere technische functies. 

Zelfs een 9 tot 5 baan zonder diploma kun je vinden in de techniek want er zijn bijvoorbeeld verschillende administratieve technische functies

Wat ga je doen? 

Wanneer je start met je opleiding, start je ook direct met werken. Je hebt dus direct een goede baan zonder diploma

Je assisteert ervaren collega’s die jou de vaardigheden stap voor stap uitleggen. Hierbij zul je merken dat je al snel bepaalde handelingen zelf mag uitvoeren. Voor je het weet ben je volledig zelfstandig aan het werk


Opleiding voor volwassenen zonder diploma 

Ben je volwassen en heb je geen diploma? Ook dan mag je natuurlijk aan de slag in de techniek! Je kunt altijd wat doen zonder diploma: ga bijvoorbeeld de techniek in! 

Je kunt zonder diploma naar het mbo, maar met onze omscholingstrajecten kun je zelfs meteen aan de slag. De kennis die je opdoet is ook op mbo niveau, en nog beter: je doet belangrijke werkervaring op in de praktijk!


Wist je dat er ook in de techniek vacatures voor vrouwen zonder diploma zijn? De techniek is allang niet meer voor mannen alleen. Er zijn voldoende uitdagende functies die leuk zijn voor vrouwen. Ben jij een vrouw, heb je affiniteit met techniek en ben je werkzoekende zonder diploma? Start dan direct met onze omscholingstrajecten in de techniek!

Leuk werk zonder diploma: kom werken in de techniek! 

Een vacature zonder diploma ontdek je in de techniek. Je werkzaamheden zijn elke dag anders, je werkt met de leukste collega’s en je vindt altijd de uitdaging die bij je past.

Om te werken in de techniek heb je geen diploma nodig, wel zijn er verschillende eigenschappen die voor vrijwel alle technische functies handig zijn. 


Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit: geen dag is hetzelfde wanneer je werkt in de technischebranche, je beweegt mee met wat er van je gevraagd wordt.

Daarnaast staat veiligheid altijd voorop, werk je nauwkeurig en neem je je werkzaamheden serieus.

Je kunt goed samenwerken met collega’s, aan grote projecten of ingewikkelde installaties werk je namelijk vrijwel altijd samen. Daarnaast kun je ook zelfstandig werken en durf je beslissingen te nemen wanneer dat nodig is. Soms ben je voor een storingsdienst of onderhoud alleen op pad, en is er niet altijd de mogelijkheid tot overleg. Je weegt dan alle mogelijkheden zelf af en neemt een beslissing.


Je hebt een analytische blik en werkt graag met je handen. Geen uitdaging schrikt jou af, je komt altijd met een goede en eventueel creatieve oplossing

Twijfel je of je aan deze kenmerken voldoet? Neem dan zeker even contact op met ons, want heel veel eigenschappen kan je ook gewoon leren. Als je enthousiast bent, kom je al heel erg ver in de techniek! 

Top 10 banen zonder diploma

De top 10 beste betaalde banen in de techniek zonder diploma zetten we voor je op een rijtje. Volg eerst een omscholingstraject van Strevon, waarmee je de juiste basiskennis en de nodige werkervaring opdoet, en ontwikkel je dan naar één van de uitdagende andere functies in de techniek!

De beste betaalde technische banen zijn:

1. loodgieter

2. zonnepanelen installateur

3. installateur

4. monteur

5. procesoperator

6. paneelbouwer

7. hoofd technische dienst

8. projectleider

9. servicemonteur

10. technisch medewerker

Uiteraard wemelt het in de techniek van goed betaalde functies maar kies vooral de functie die je leuk vindt en je kunt je altijd weer verder ontwikkelen naar een andere leuke uitdaging. 

Na het lezen van deze pagina moet je haast wel zijn overtuigd! De techniek is hét antwoord op de vraag waar werken zonder diploma!

Veelgestelde vragen:

Wat voor werk kan ik doen zonder diploma?

Werk doen zonder diploma kan gemakkelijk in de techniek. Je kan in de techniek namelijk werken en salaris ontvangen, terwijl je leert van wat je doet. Er zijn voldoende vacatures zonder diploma en ervaring beschikbaar in de techniek. 


Ik zoek werk zonder diploma

Werk zoeken zonder diploma is niet ingewikkeld als je kiest voor de techniek branche, er is namelijk werk op elk niveau. Onze omscholingstrajecten zijn toegankelijk voor mensen zonder diploma en krijgt dus direct werk. Je gaat vanaf dag één in de praktijk aan de slag en zo doe je de nodige werkervaring op. Met die werkervaring kun je later weer doorgroeien naar andere uitdagende functies


Ik zoek een baan zonder diploma

Leuk werk zonder diploma vind je in de technische branche. Je kunt in een fabriek werken zonder diploma, maar er zijn ook meer uitdagende functies.

Bovendien kun je in de techniek doorgroeien naar andere functies, met een beetje inzet en enthousiasme krijg jij zo een vaste baan zonder diploma!


Waar kan ik werken zonder diploma?

Werken zonder diploma en ervaring is geen punt in de techniek. Er zijn verschillende omscholingstrajecten waarbij je direct aan de slag gaat. Daarna kun je je eenvoudig ontwikkelen naar een andere leuke functie, want in de techniek zijn de doorgroeimogelijkheden groot!


Hoe kan ik werk vinden zonder diploma?

Leuke banen zonder diploma zijn er voldoende, en zeker in de techniek! Je vindt er altijd de uitdaging die bij jou past door de vele verschillende disciplines in de techniek.

Volg een bbl opleiding zonder diploma en doe direct praktijkervaring op om daarna door te groeien!


Wat kun je doen zonder diploma?

Er zijn meer banen zonder diploma dan je denkt! Alleen al in de techniek kun je verschillende kanten op. Ga bijvoorbeeld direct in de praktijk aan de slag in de installatietechniek, de elektrotechniek of zonnepanelen techniek met de unieke omscholingen van Strevon.

Er zijn heel veel leuke banen zonder diploma, ook voor jou!