technisch personeel werven met een detacheringsbureau

Wat verdien je als elektromonteur?

Het gemiddelde salaris van een elektricien ligt op €2.910,- bruto per maand. In deze berekening zijn zowel startende elektriciens als meer ervaren elektriciens meegenomen. Je salaris in de elektrotechniek is van heel veel factoren afhankelijk. Allereerst speelt natuurlijk het opleidings- en functieniveau een rol. Daarnaast heeft ook werkervaring en het bedrijf waar je gaat werken invloed op het salaris. Als starter in de elektrotechniek ontvang je een bruto maandsalaris van €2.300.-.

CAO elektrotechniek salaris

Wanneer een elektrotechniek salaris wordt bepaald is de CAO voor elektrotechniek leidend. De cao is een contract waarin afspraken staan die gemaakt zijn door de vakbond van een bepaalde branche. Hierin staan afspraken over werktijden, vakantiedagen, toeslagen, pensioen, scholing en het loon. Als elektromonteur val je onder de cao’s klein metaal of groot metaal, waarbij de specifieke CAO Technisch Installatiebedrijf wordt gevolgd. En dat is fijn, want zo zijn jouw rechten en plichten goed vastgelegd.

Salaris elektromonteur 

Het salaris elektromonteur wordt naast de cao dus ook mede bepaald door de opleidingsachtergrond. Op mbo-niveau is de opleiding tot elektromonteur op drie niveaus te volgen. Namelijk op mbo-niveau 2, niveau 3 en niveau 4. Ook op het hbo kun je opleidingen in de elektrotechniek volgen. Je wordt dan opgeleid tot elektrotechnisch ingenieur in plaats van elektromonteur. Het elektrotechnisch ingenieur salaris ligt dan ook hoger dan het salaris monteur elektrotechniek.

Mbo-niveau 2: hoe hoger het opleidingsniveau, hoe hoger het elektrotechnicus salaris. Een elektrotechniek niveau 2 salaris verdient tussen de €1.800,- en €3.500,- bruto per maand.
Mbo-niveau 3: ben je opgeleid op niveau 3 dan kan je salaris in de elektrotechniek oplopen tot €4.000,- per maand wanneer je veel werkervaring hebt.
Mbo-niveau 4: heb je niveau 4 afgerond? Dan ligt het salaris tussen de €2.300,- en €5.000,- bruto per maand wanneer het een kantoorfunctie betreft en je veel ervaring hebt.

Met het omscholingstraject van Strevon start je zonder ervaring en voorkennis van de techniek. Je startsalaris is gelijk aan het salaris van een afgestudeerd mbo-4 monteur.

Startsalaris HBO

Starters met een hbo-diploma elektrotechniek verdienen gemiddeld €2830 bruto per maand. Dit kan nog aardig oplopen naarmate je meer ervaring opdoet.

Startsalaris met omscholingstraject

Met het omscholingstraject van Strevon start je zonder ervaring en voorkennis van de techniek. Je startsalaris is gelijk aan het salaris van een afgestudeerd mbo-4 monteur.  verdien je €2.300.-

Reactie plaatsen